Ботев (Пд) удари тежко 10 от Берое - 3:1 в Коматево


Ботев (Пд) удари тежко 10 от Берое - 3:1 в Коматево
Снимка: Иван Йочев

5527 0

Ботев (Пд) удари Берое с 3:1 в мача от 13-ия кръг в "А" група и почти сигурно постави началото на криза в старозагорския клуб. Това е второ поредно поражение за тима на Петър Хубчев след 0:4 в миналия кръг от Черно море. С тази победа отборът на Вили Вуцов пък сложи край на поредицата от две срещи със загуби и се върна в Топ 6 на временното класиране, поне до мача на Литекс.

Резултата в 50-ата минута откри Милен Гамаков с мощен шут от движение. Четири по-късно се разписа и Томаш Иршак, който технично мушна топката под плонжа на вратаря Макенджиев. В 65-ата Иван Цветков направи 3:0 след отличен пас на Пламен Николов. В 76-ата минута след спиране на играта за две смени в отборите, футболистите на Берое се възползваха от успиване на съперника и върнаха едно попадение. Гола за старозагорзи отбеляза Димо Бакалов. В 37-ата минута гостите от Стара Загора останаха с човек по-малко на терена заради втори жълт и съответно червен картон на Игор Джоман. Предупреждението, заради което беше изгонен защитникът от тима на Петър Хубчев обаче беше пресилено. Само минута по-късно Веселин Пенев се вряза зверски жестоко с бутоните в опорния крак на Филип Дилипов и заслужаваше чист червен картон, който обаче му беше спестен. Съдията Вихрен Манев реши да му покаже само жълт.

Мачът в пловдивския квартал "Коматево" започна равностойно и още от първия сигнал на рефера започнаха с атаките към вратите. Гостите от Стара Загора претендираха за дузпа още в първата минута за игра с ръка на защитник на Ботев. Съдията Вихрен Манев обаче остана безмълвен. Берое можеше да поведе още в 4-ата минута, когато македонецът Стефан Спировски беше изведен в удобна позиция, но шутира слабо и право в ръцете на Стаховяк. В 12-ата пък Мариян Огнянов можеше да се разпише във вратата на старозагорци, но Макенджиев отрази силния му шут.

Най-чистото положение до този момент пропиля Иван Цветков, който не можа да се възползва от подарък на Игор Джоман. Защитникът на Берое сгреши грубо на границата на наказателното поле в 14-ата минута. Топката попадна у Чунчуков, който вместо да опъне мрежата, реши да върне на Иван Цветков. Последният се забави, шутира, но защитник на Берое успя да избие топката в корнер.

В 19-ата минута Венци Христов беше изведен сам срещу вратаря на Ботев, но пропусна да се разпише. Стаховяк излезе смело и успя да пресече от близко разстояние шута на нападателя на старозагорци. В 29-ата Венци Христов отново беше изведен на добра позиция пред вратата на Ботев след грешка на Иван Цветков. В 34-ата пак нападателят на старозагорци имаше шанс да открие резултата, но го пропиля, след като опита и технично да преодолее Стаховяк. След червения картон на Джоман, Ботев натисна и за около пет минути подложи на сериозен обстрел вратата на Макенджиев. И двата мощни шута на Иван Цветков обаче бяха отразени от стража на Берое. Така двата отбора се прибраха на почивката при резултат 0:0.

В началото на второто полувреме Берое можеше и с човек по-малко да попари домакините. Самир Аясс стреля мощно, но уцели защитник на Ботев и топката излезе в корнер. След изпълнението му опасността се размина, а в ответната атака "канарите" поведоха с 1:0. Иван Цветков овладя топката близо до наказателното поле на Берое и подаде на нахлуващия отляво свободен Милен Гамаков, който от движение прати истинска бомба в мрежата на Макенджиев. Това попадение окрили домакините, които с човек повече натиснаха гостите. Така 4 минути по-късно резултатът стана 2:0, след като Томаш Иршак технично мушна топката под плонжа на вратаря на Берое. В 62-ата минута напречната греда на вратата на Макенджиев спаси старозагорци от трето попадение. Иван Цветков прати технично топката отдалеч по посока на вратата и тя се отби от напречната греда. В 65-ата обаче Иван Цветков не прости на гостите, след неочаквана асистенция на Пламен Николов и направи резултата 3:0.

В 75-ата минута Петър Хубчев и Вили Вуцов решиха едновременно да направят смени. На терена за домакините влезе Александър Колев на мястото на Цветелин Чунчуков, а в състава на Берое вместо Владимир Зафиров се появи Аласан Н'Дайе. Временното прекъсване на играта сякаш успа "канарите" и съперникът се възползва максимално. Така в 76-ата минута при атака към вратата на Ботев Димо Бакалов успя да отбележи гол за гостите и да направи резултата 3:1. След това попадение старозагорци се съживиха и създадоха две опаности пред вратата на Адам Стаховяк. Те обаче не донесоха ново попадение в мача.

ПРЕДИ МАЧА:

Ботев (Пд) и Берое откриват 13-ия кръг в "А" група. Мачът на стадиона в пловдивския квартал "Коматево" е изключително важен за гостуващия тим от Стара Загора, който се бори за място в призовата тройка на временното класиране.

Тимът на Вили Вуцов ще се опита да прекъсне негативната си серия от две поредни загуби, с което да се завърне в топ 6. В момента "канарчетата" са седми, с точка по-малко от шестия Литекс.

Берое, от своя страна, трябва задължително да вземе поне точка от Ботев, за да не влезе в сериозна негативна серия. Старозагорци загубиха с 0:4 от Черно море в последния кръг, а след битката в Коматево им предстоят домакинство на Литекс и гостуване на Левски.

СТАТИСТИКА:

Мач от 13-ия кръг в "А" група

БОТЕВ (ПД) - БЕРОЕ 3:1

1:0 Милен Гамаков 50

2:0 Томаш Иршак 54

3:0 Иван Цветков 65

3:1 Димо Бакалов 76

БОТЕВ (ПД): 1. Адам Страховяк, 11. Йордан Христов, 3. Роман Инез, 22. Пламен Николов, 28. Филип Дилипов, 38. Милен Гамаков (67-Горан Галешич), 17. Лъчезар Балтанов, 16. Томаш Иршак, 7. Мариян Огнянов, 23. Цветелин Чунчуков (75-Александър Колев), 19. Иван Цветков (86-Момчил Цветанов)

Резерви: 89. Михаил Иванов, 18. Радослав Терзиев, 37. Росен Колев, 77. Момчил Цветанов, 9. Александър Колев, 15. Християн Казанов, 14. Горан Галешич

Tреньор: Велислав Вуцов

БЕРОЕ: 22. Благой Макенджиев, 3. Владимир Зафиров (75-Аласан Н'Дайе), 28. Веселин Пенев, 6. Иво Иванов, 21. Елиаш, 27. Игор Джоман, 70. Георги Костадинов, 92. Стефан Спировски (46-Димо Бакалов), 26. Салим Керкар, 30. Жуниор Мапуку (40-Самир Аясс), 10. Венцислав Христов

Резерви: 73. Иван Караджов, 19. Пламен Тенев, 4. Аласан Н'Дайе, 5. Танко Дяков, 25. Димо Бакалов, 8. Самир Аясс, 9. Станислав Костов

Треньор: Петър Хубчев

Жълти картони: Роман Инез, Цветелин Чунчуков, Лъчезар Балтанов (Ботев Пд); Игор Джоман, Веселин Пенев (Берое)

Червени картони: Игор Джоман (Берое)

Съдия: Вихрен Манев

Спортен комплекс, Коматево, Пловдив

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички