"Ботев" - Локо - мач за купата или рубиконът на сезона


"Ботев" - Локо - мач за купата или рубиконът на сезона

1246 0

"Ботев" (Пд) и Локомотив (Пд) се готвят да сътворят поредната зрелищна Битка за Пловдив днес в Коматево от 13.00 часа. Реваншът от осминафиналната фаза на турнира за купата може да се окаже рубиконът на сезона за двата отбора, които нямат реални шансове да се преборят за призовата тройка в елита. Освен това днешното дерби е съдбоносно и за треньора на "Ботев" Велислав Вуцов, който има ултиматум да отстрани съперника, за да не загуби поста си.

Най-големият коз на "канарчетата", които изпаднаха в миникриза напоследък, ще е публиката. В лагера на "черно-белите" пък ще разчитат главно на качествата на головата си машина Мартин Камбуров за продължаване на 1/4-финалите.

И двата лагера имат кадрови проблеми, като те са по-сериозни за "Ботев" (Пд). Извън сметките на Вуцов останаха контузените Алекс Колев, Галешич и Васев. За Христо Колев-Бащата пък най-големият проблем е отсъствието на наказания Диян Молдованов, който е основен стълб в отбраната. Вместо него ще играе аржентинецът Елиан Парино.

Треньорът на "канарчетата" ще заложи на схема 4-4-2, като атаката ще водят Цветелин Чунчуков и Иван Цветков. Колегата му от Локо (Пд) ще подреди своите 4-2-3-1. Атаката ще води Мартин Камбуров, а тримата зад него ще са Наков, Карагерен и Якимов.

Вероятни състави:

Ботев: Стаховяк, Христов, Инез, Николов, Филипов, Гамаков, Иршак, Балтанов, Огнянов, Чунчуков, Цветков

Локо (Пд): Господинов, Дяков, Грънчов, Парино, Филипов, Траянов, Сандански, Якимов, Наков, Карагерен, Камбуров

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички