Ботев има парите, нужни първоначално за "Колежа"


Ботев има парите, нужни първоначално за "Колежа"
Снимка: Официален сайт на Ботев

1318 0

Затварянето на "чашата" на стадион "Христо Ботев" ще струва 1.5 млн. лв. според строителен експерт. Тези средства могат да бъдат осигурени от сумата, която Ботев (Пловдив) спечели през последния месец.

675 000 евро ще влязат в касата около Нова година заради достигането на третия кръг на Лига Европа. А още 250 хиляди евро се чакат от трансфера на Омар Косоко в арабския Ал Фуджейра. Така финансовата инжекция в актива на Ботев ще е 925 хиляди евро или около 1.8 милиона лева.

Според различни източници за цялостното завършване на "Колежа" са необходими между 15 и 20 млн. лв, пише "Тема Спорт".

"Скъпото строителство (под земята) вече е извършено. За да се затвори чашата, трябва да се изгради още 50% от северната и цялата западна трибуна. С този обем от средства това е напълно постижимо. В момента стадионът би трябвало да е с Акт 10 (замразено строителство). Около 20-30 дни трае процедурата по изкарването на Акт 11, който е разрешително за подновяване на строителните работи. При евентуалното затваряне на чашата или така нареченото завършване на конструкцията, то стадионът трябва да получи Акт 14, което автоматично ще означава, че срокът на строителното разрешение ще отпадне като тежест пред клуба", разясни строителен експерт пред PlovdivDerby.com.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Кратки истории

Единственото момиче в младежкия му тим учи Ерлинг Холанд на футбол (СНИМКИ+ВИДЕО)

Нападателят на Борусия (Дортмунд) Ерлинг Холанд е един от най-популярните и най-желаните футболисти към...

Реклама
Най-четени новини

виж всички