Ботев го чака сурово наказание преди дербито с Локо (Пд)


Ботев го чака сурово наказание преди дербито с Локо (Пд)
Снимка: Официален сайт на Ботев

1137 0

Ботев (Пловдив) може да отнесе сериозно наказание от Дисциплинарната комисия на БФС за дербито с Локомотив, пише "Тема Спорт". Сблъсъкът с "черно-белите" е на 24 септември (неделя).

Причината е, че по време на двубоя с Левски на терена нахлу фен, а бе взривена и бомбичка, която дори разтресе телевизионните камери, предаващи срещата.

Както е известно, "канарчетата" са с предупреждение за лишаване от домакинство заради заливане на делегат с минерална вода от мача с ЦСКА (2:6), игран на 30 юли. Тогава клубът бе глобен и с общо 4300 лева. Тъй като сегашната ситуация не е рецидив на тази от двубоя с "червените", до крайната мярка едва ли ще се стигне, но не е изключено да има затваряне на блокове или сектор от стадиона за сблъсъка с Локо.

Такова нещо "жълто-черните" изтърпяха като наказание още на старта на сезона срещу Пирин (Благоевград) след нахлуването на феновете на финала за купата с Лудогорец.

Заседанието на ДК е днес по обед. Като обобщение Ботев, според правилника, би трябвало да отнесе глоба между 5000 и 7000 лева, в зависимост от тава колко предмета, полетели към терена, е описал делегатът и дали е описано спиране на играта заради запалените факли.

При всички положенията наказанието ще е доста сурово, и то точно за сблъсъка с Локомотив на 24 септември.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички