"Ботев е в отговорни ръце", гарантира президентът


"Ботев е в отговорни ръце", гарантира президентът

803 0

Президентът на Ботев (Пловдив) Иван Джиджев заяви, че феновете на тима трябва да са спокойни за бъдещето на клуба. Запитан от "Тема Спорт" дали "жълто-черните" са в сигурни ръце, той заяви: "В отговорни ръце".

В края на март собственикът на Ботев Цветан Василев обяви окончателното си оттегляне от клуба. Банкерът предостави безвъзмездно всичките си акции - 51 процента, притежавани чрез "Инфраструктура" АД, на сдружението на феновете "ПФК Ботев Пловдив", което вече имаше дял в клуба. Сега то притежава 61 процента.

"Неговото решение беше обявено. Така че формално господин Василев няма ангажимент към Ботев, но иначе като емоции и отношение сигурно ще си продължи", сподели още Джиджев.

Относно намирането на нов инвеститор, дали се водят разговори в тази насока и възможно ли е под някаква форма Цветан Василев да продължи да подпомага финансово клуба, президентът на "канарчетата" заяви: "Всеки, който има желание, е добре дошъл".

Председателят на сдружениетона феновете Апостол Апостолов заяви след оттеглянето на Василев, че основната цел е да бъде намерен инвеститор. Според него също няма поводи за притеснение за бъдещето на Ботев (Пловдив).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички