Битка за фланелката и за край на черна серия в дербито на Пловдив


Битка за фланелката и за край на черна серия в дербито на Пловдив

1221 0

"Ботев" (Пд) и Локомотив (Пд) ще се вкопчат в здрава битка в първия епизод от Битката за Пловдив през настоящия сезон. "Канарчетата" влизат в дербито с нов треньор в лицето на Ермин Шиляк. Словенецът е амбициран да стартира с победа и да спечели взискателната публика на "жълто-черните", нанасяйки ново поражение на градския съперник.

Освен за окичването със званието "Господар на Пловдив", в "Ботев" имат и още една причина да спечелят на всяка цена днешния мач. "Канарчетата" са амбицирани да измият срама от позорната загуба с 0:6 от Монтана в предишния кръг. "Жълто-черните" искат да се реваншират пред феновете, след като агитката им свали фланелките на играчите, заявявайки им, че трябва да заслужат да ги носят.

Локомотив пък регистрира две загуби от началото на сезона и сега, освен че иска да властва под тепетата, желае да прекъсне и черната си серия срещу градския съперник в първенството. "Смърфовете" нямат победа в последните9 срещи помежду им в шампионата. В последните 4 срещи те регистрираха поражения, едно от които дойде служебно заради прекъснатото дерби на "Лаута".

В състава на "Ботев" проблемът е свързан с отсъствието на наказания капитан Йордан Христов, който ще бъде заменен от Филип Филипов на десния бек. Христо Колев пък има поводи да е доволен, тъй като нападателят Зоран Балдовалиев вече е картотекиран и се очаква Бащата да го пусне в атаката заедно с Мартин Камбуров.

Треньорът на "Ботев" Шиляк вероятно ще подреди състава си в схема 4-2-3-1, атаката се очаква да води Алекс Колев, а от втора позиция ще напада Мариян Огнянов. По крилата ще действат Варела и Даниел Генов.

Не е изключено този път Христо Колев да подреди състава си в 4-4-2, а зад Балдовалиев да действат Карагерен, Ласиман, Вълчев и Боне.

Същевременно полицията в Пловдив предприе драконовски мерки за сигурност, за да осуети ексцесии преди Битката за Пловдив.

Начало на мача: 18,30 часа

Пряко по "Диема Спорт".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички