Берое удари Ботев в Пловдив и вече е в топ 3


Берое удари Ботев в Пловдив и вече е в топ 3
Снимка: БГНЕС

1675 0

Берое запази славата си най-добър гост през този сезон в "А" група, след като разкъса Ботев (Пловдив) с 3:1 в "Коматево", настанявайки се в топ 3 на "А" група.

Гостите стигнаха лесно до победата, след като Георги Андонов даде аванс на своите в края на първото полувреме с прекрасен изстрел от пряк свободен удар, а през втората част Елиаш (73') и Зехиров (83') подпечатаха втората поредна победа на Берое като гост. Почетният гол отбеляза Васев в последните секунди.

В миналия кръг заралии удариха с 3:0 Черно море във Варна, а благодарение на това възпитаниците на Петър Хубчев изпревариха Лудогорец за 3-ото място. Берое е с актив от 26 точки - 2 зад лидера "Левски".

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата почна добре за "канарчетата", които установиха контрол в средата на терена и имаха два шанса да отбележат гол до 20'. Най-добрият беше при удар на Александър Колев, но Благой Макенджиев успя да спаси Берое. Вратарят се намеси решаващо и при удар на Балтанов от около 18 метра.

Ботев беше по-добрият отбор през първите 30 минути, докато Берое по-рядко организираше опасни атаки. Спас Делев обаче можеше да даде аванс на своите в 33', когато изненадващо стреля от пряк свободен удар. Топката обаче срещна напречната греда.

Постепенно "заралии" успяха да установят натиск, което доведе до страхотна акция за гостите. Пред наказателното поле Златков спря голова атака на Берое, за което получи жълт картон. От 16 метра Георги Андонов вкара много красив гол и даде аванс на гостуващата селекция.

ИНТЕРЕСНИТЕ МОМЕНТИ ОТ ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още в самото начало Стивън Петков можеше да удвои аванса на Берое, но с веща намеса Голас запази минималната разлика между двата тима.

Постепенно "канарчетата" отново бяха натикани в собствената си половина, а това логично доведе и до втори, решаващ гол за Берое.

Елиаш стреля с глава след центриране от корнер на Делев и удвои резултата, като за попадението може да бъде винен и от вратаря на домакините Голас - 0:2 в 73'.

10 минути по-късно всичко в мача беше решено. Атанас Зехиров направи самостоятелен пробив през половината терен, като проби необезпокояван до дъгата на наказателното поле, откъдето без подготовка се разписа за 0:3. Малко преди гола Алекс Колев удари греда и не успя да се разпише за Ботев.

2 минути преди да Исмаил Иса можеше да увеличи на 4:0 аванса на Берое, но Голас успя да спаси. В добавеното време Васев отбеляза почетния гол за "канарчетата".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички