Азрудин Валентич силно: Веднъж станал от Ботев, завинаги оставам от Ботев


Азрудин Валентич силно: Веднъж станал от Ботев, завинаги оставам от Ботев
Снимка: Getty Images

1410 0

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) - Азрудин Валентич, коментира предстоящия мач реванш между неговия тим и АПОЕЛ Никозия от Лигата на конференциите. "Канарчетата" гостуват на кипърския гранд след нулево реми в София, а наставникът на "жълто-черните" вярва, че неговите възпитаници имат шанс да продължат напред. 

„Трябва да правим разлика между двата мача. АПОЕЛ иска да стигне до груповата фаза на Лигата на конференциите. Те направиха няколко много силни трансфери това лято. Ако покажем същата агресия и интензитет както в първия мач, сигурен съм, че имаме шансове да се върнем в Пловдив с добър резултат“, сподели Валентич пред медиите.

„В първия мач в София видях футбола, който искам да виждам от Ботев. Важно е и каква ще е реакцията на футболистите и как се чувстват те, а те са щастливи и продължават да работят. Не очаквахме да започнем сезона по този начин, но ние не трябва да се концентрираме в тренировките и да работим. Тук вина имам и аз, защото не очаквах да започнем сезона така. Смятам, че заедно можем да излезем от трудната ситуация. Мачът срещу АПОЕЛ е шанс да обърнем негативния тренд

При играчите няма промяна спрямо миналия сезон. Във всеки един от тези мачове, които загубихме, ние не играхме толкова зле. Също така, случилото се с Тошко ни афектира сериозно. На трансферния пазар също не успяхме да се справим по най-добрия начин. Това също е фактор, който си казва думата. Но ние трябва да сме сплотени и да работим.

Разбирам критиките срещу себе си. Но не приемам да се критикуват хората, с които работя, както и моите принципи. Аз се обърнах към феновете за пръв път, откакто съм тук. За мен най-важен е отборът, футболистите и останалите хора, с които работя.

Сезонът е дълъг. Ние имаме повече от 30 мача. Независимо как се представим в предстоящия мач, сигурен съм, че постепенно ще ставаме по-добри. В първите месеци след началото на коронавируса много хора ни критикуваха. Това си е тяхно решение. Ако искат, може да подкрепят Ботев, ако не искат - не го подкрепят.

Дори да не съм треньор на Ботев, пак ще подкрепям отбора, защото веднъж станал от Ботев, завинаги оставам от Ботев. Така съм свикнал да работя“, категорично заяви наставникът.

Ето кога Валентич ще вземе решение за бъдещето си

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички