Треньорът на Ботев: Дайте ми шанс, защото футболистите харесват как работя


Треньорът на Ботев: Дайте ми шанс, защото футболистите харесват как работя
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

1637 0

Треньорът на Ботев Пловдив Желко Петрович призна, че иска нещата в клуба и отбора да се променят, но не мисли за оставка, а се надява да има време, за да изпълни целите си. "Канарчетата" загубиха у дома с 0:1 от Славия и са на предпоследно място в Първа лига.

"Това е българският футбол. Виждате, че имаше липсващи играчи при нас, което не е извинение. Имах само защитници на пейката и един млад футболист, но всяка грешка, която направихме беше наказвана. Така ни и вкараха гол. Имахме своите шансове, един или два, но не успяхме да вкараме. През първото полвуреме се видя, че не се справяме. Не искам да говоря за съдиите, но за страничния арбитър беше лесно да види, че топката не е във вратата. 10 души второто полувреме и не вкарахме гол – натискахме, натискахме", заяви Петрович след двубоя пред Diema Sport.

"Аз имам контракт за две години тук. Подписах с Ботев така, а ако ръководството на клуба реши, че аз не съм точният човек, те могат да решат да ме махнат и да сложат нов човек. Дайте ми шанс, доверие, защото футболистите харесват как работя. В добро отношение съм с всички. Те искат да продължат това, което правим. Ако трябва да бъда честен, ние нямаме футболисти на пейката, които могат да направят разликата. Това не е критика, но ние нямаме футболисти. Виждате, че често играем с ляв краен бранител като ляво крило. Тонев е добро крило, но не може да влезе за две седмици в оптимална форма, тъй като лекува тежка травма. Останалите футболисти е хубаво да си създадат сами конкуренция. Полузащитници играят като нападатели и е трудно за феновете, зная го, но по-трудно е за мен, отбора и клуба. Аз давам 100% от себе си и мисля, че за първи път в историята влиза в игра 15-годишен футболист", допълни той.

Припомняме, че преди около седмица играчите на "канарчетата" бяха подложени на тест за лоялност, който включва и преминаването през полиграф. От клуба заявиха, че това е добра практика и инвестиция в персонала и се използва в големите европейски отбори. Как коментира случилото се звездата на отбора Тодор Неделев след загубата от ЦСКА можете да прочетете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички