Лудогорец свърши работата си в Пловдив, но титлата ще се реши в последния кръг


Лудогорец свърши работата си в Пловдив, но титлата ще се реши в последния кръг
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

4883 0

Шампионът на България Лудогорец успя да победи Ботев Пловдив като гост с 2:0. Това бе предпоследен кръг от сезона в Първа лига, но интригата за първото място ще се реши в последния кръг. 

"Орлите" поведоха в 35' чрез Клаудио Кешеру. В края на първата част и другият нападател на тима - Якоб Свиерчок се разписа, като той засече центриране на Антон Недялков. Преди първото попадение в срещата пък Козмин Моци изпълни дузпа за гостите, която Кайзер успя да спаси.

С тази победа момчетата на Стойчо Стоев имат 76 точки в актива си - една повече от втория ЦСКА. Ботев пък е шести с 50 пункта. В последния кръг от сезона Лудогорец е домакин на Черно море, а ЦСКА приема на "Българска армия" Ботев Пловдив.

Първото добро положение в срещата бе още в 4'. Тодор Неделев опита изстрел от далечно разстояние, който бе в резултат на това, че нямаше с кой да комбинира. Топката обаче не попадна в рамките на вратата.

В 27' се стигна до нарушение срещу Димо Бакалов в наказателното поле, което доведе до дузпа. Зад топката застана Козмин Моци, но Кайзер отрази удара.

Все пак гостите стигнаха до гол първи в мача. Свиерчок открадна добре и пусна в средата на наказателното поле към Клаудио Кешеру, който от близко не остави шанс на Кайзер - 0:1.

6' преди края на първата част Анотнио Вутов бе близко до това да изравни резултата. Той получи пред границата на наказателното поле и се обърна, като отправи диагонален удар по въздуха, който обаче премина в страни от целта.

В последната минута от редовното време на първата част гостите стигнаха до второ попадение. То бе дело на Якуб Свиерчок, който се възползва от центриране на Антон Недялков - 0:2.

Още в първите минути на втората част "канарчетата" опитаха да се върнат в мача. Първо Добрев сменя, но Терзиев успя да изчисти, а след това и Перейра опита своя късмет, но Илиев улови. Това бе първият случай в мача, в който стражът на "орлите" трябваше да се намесва.

След час игра на стадиона в Пловдив Тодор Неделев опита да изненада Илиев с удар от пряк свободен. Топката обаче премина на сантиметри от горната греда, като стражът на гостите внимаваше и бе готов да избие.

В 69' и Кешеру изпълни опасно свободен удар, който Кайзер изби в корнер. Постепенно пък нивото на игра падна и двата тима сякаш се бяха примирили с резултата.

Преди мача

Разградчани нямат право на повече грешки, тъй като преднината пред "червените" е вече едва една точка. От 23 шампионатни срещи с Лудогорец Ботев има само един успех, и то в мач без никакво значение за двата тима. В последния 36 кръг, игран на 27 май 2016-а, пловдивчани бият с 2:1 на базата си в Коматево.

Лудогорец има сериозни проблеми с контузени и наказани футболисти. Със санкции за един двубой са Драгош Григоре и Абел Анисе, а Марселиньо и Вандерсон са контузени. Треньорът Николай Киров няма проблеми с наказани, а едиственият контузе в състава му е Зехиров. Очаква се Ботев да излезе с най-добрия състав, с който разполагат.

СЪСТАВИ:

Ботев Пловдив: 22. Кайзер, 28. Филипов, 5. Димитров, 6. Ничев, 24. Марин, 26. Апостолов, 16. Шопов, 17. Балтанов, 7. Тонев, 8. Неделев, 39. Вутов

Лудогорец: 23. Илиев, 3. Недялков, 4. Сисиньо, 5. Терзиев, 7. Бакалов, 11. Манолев, 18. Дяков, 28. Кешерю, 30. Моци, 44. Горалски, 70. Свиерчок

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички