Ботев отново спря ЦСКА, "червените" не се възползваха от грешката на Лудогорец


Ботев отново спря ЦСКА, "червените" не се възползваха от грешката на Лудогорец
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

6967 0

Ботев (Пловдив) отне мечтата на ЦСКА да спечели Купата на България, а днес ги отдалечи и от желанието им да спечелят и титлата в Първа лига. Пловдивчани победиха като домакин с 2:0 и по този начин разликата от 5 точки между Лудогорец и "червените" се запази. Отборът на Любослав Пенев не се възползва от загубата на разградчани от Черно море и пропуснаха шанса да завържат интригата за първото място. Феребори Доре откри резултата в 83-ата минута, а в 94-ата Тодор Неделев вкара втори гол.

В началните минути на срещата гостуващият тим държеше повече топката, но сериозни положения липсваха и пред двете врати. Все пак по-добри шансове имаха "червените". 6 минути след първия съдийски сигнал Али Соу подаде към Енрике Рафаел, който подаде Тиаго Родригес. Преди обаче топката да стигне до Малинов, Пиргов изчисти.В 9' Стойчо Атанасов преодоля Васил Шопов, след което стреля от далеч, но Кайзер се намеси и изби в корнер.

Малко след това Балтанов стреля към вратата на Стипица, който днес замени Черниаускас, но топката прелетя над напречната греда. В 24' "червените" имаха претенции за дузпа за нарушение на Пиргов срещу Соу, но Ивайло Стоянов прецени, че такова няма. Две минути след това Стойчо Атанасов отправи много опасен удар, но Кайзер реагира блестящо.

Най-добрата възможност за домакините дойде в 37'. Тодор Неделев центрира от корнер, където Стипица закъсня с излизането си. Димитър Пиргов стреля с глава, но встрани от десния стълб на вратата на "червените". Минута след това пред другата врата Пиргов се намеси решаващо, за да не може Али Соу да нанесе опасен удар.

И втората част започна по същия начин, както бе и първата - инициативата бе на "червените". Първата опасност за второто полувреме обаче бе за домакините. Балтанов центрира в наказателното поле, където Стойчо Атанасов в последния момент изпревари Доре и успя да изчисти топката в корнер.

В 62' Соу се възползва от подаване на Бикел, но ударът на нападателя бе отразен от Кайзер. Межувременно влизането на Крис Добрев в началото на частта раздвижи играта на Ботев, като в 67' тънка засада спря именно него, за да излезе очи в очи със стража на ЦСКА. В 75' Неделев пробва далечен изстрел, но топката мина над напречната греда.

В следващите минути играта малко се изнерви, което попречи да се създадат опасни атаки. В 83' обаче домакините се възползваха от грешка и откриха резултата.Неделев пусна много добър пас към Доре, който навлезе в наказателното поле на ЦСКА, където финтира Томаш, а след това и се разписа. В първата минута от добавеното време Али Соу не се възползва от изгодно положение в наказателното поле и стреля неуверено, а Кайзер спаси. След това топката попадна във влезлия като резерва Смоленски, който прати топката високо над вратата. В 94' Тодор Неделев оформи крайното 2:0. Дълъг пас намери национала, който стреля покрай Томаш и прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Данте Стипица, като при попадението Неделев не се израдва.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

При евентуален успех днес "червените" могат да се доближат на 2 точки до лидера Лудогорец и да мечтаят в очакване на нова грешна стъпка на разградчани и, разбира се, на безупречно представяне на самите себе си в оставащите кръгове в Първа лига.

За целта на ЦСКА може да им помогнат кадровите проблеми у съперника - заради наказания аут за Ботев са двама основни играчи. Това са Филип Филипов и Антонио Вутов. В ЦСКА се очаква да излязат със състава от победата с 1:0 над Лудогорец в Разград. В игра се завръща и капитанът Николай Бодуров, който бе наказан за двубоя с "канарчетата".

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Ботев Пд: 22. Даниел Кайзер – 24. Лазар Марин, 3. Димитър Пиргов, 5. Кристиан Димитров, 66. Еберт Кардосо – 18. Радослав Терзиев – 8. Тодор Неделев, 17. Лъчезар Балтанов, 16. Васил Шопов, 7. Александър Тонев – 10. Феребори Доре

ЦСКА: 1. Данте Стипица – 19. Иван Турицов, 5. Николай Бодуров, 24. Нуно Томап, 2. Стойчо Атанасов – 16. Жанио Бикел – 10. Евандро, 15. Кристиян Малинов, 20. Тиаго Родригес, 17. Енрике Рафаел – 22. Али Соу

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички