Китайски клуб съблазнява Тодор Неделев


Китайски клуб съблазнява Тодор Неделев
Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

4497 0

Тодор Неделев може да подсили китайския отбор Шъдзяджуан, където треньор е Ясен Петров, твърди "Меридиан мач“. От азиатския клуб вече са се свързали с ръководството на Ботев (Пловдив), за да заявят интерес към Неделев. От Коматево пък са разрешили представители на Шъдзяджуан да проведат предварителни разговори със самия футболист.

Говори се дори, че Ясен Петров лично се е срещнал с Неделев, за да го убеждава да играе в Китай. На този етап обаче националът отказва да премине в най-многолюдната държава на планетата. Футболистът не бил привлечен и от информацията, че там ще взима в пъти по-висока заплата.

СЛЕД ИЗЯВИТЕ СИ С НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР НЕДЕЛЕВ УВЕЛИЧИ ЦЕНАТА СИ

Първоначалният отказ обаче не е спрял Шъдзяджуан от сделката. Клубът, който завърши на шесто място в класирането на втора местна дивизия, а през новия сезон ще се бори за промоция в елита, ще прати в близките дни официална оферта за Неделев. Азиатците вече са информирали колегите си в Коматево, че предложението ще е за около 1 000 000 долара.

От Ботев са обяснили пред "Меридиан Мач“, че също ще опитат да завършат сделката. Очаква се ръководните фактори в клуба да се опитат да убедят Неделев да отиде в Китай, което ще вкара солидна сума в касата на клуба. Отделно те ще пробват да завишат офертата на Шъдзяджуан, която може да стигне и до 2 000 000 долара.

Ако се стигне до сделка и Ботев (Пд) продаде Тодор Неделев, то германският Майнц ще прибере 40 процента от трансферната сума. Това е фиксирано в договора между "канарчетата“ и немците, които пуснаха Неделев да се завърне в Коматево без трансферна сума.

Интерес към национала от доста време има и българският шампион Лудогорец. Звездата обаче наскоро заяви, че в България би играл само в Ботев (Пд), макар интерес към него да е имало не само от „орлите“, но и от столичните грандове ЦСКА и Левски.

След като даде 1,5 млн. евро за Жуниор Брандао, не е изключено от Разград да извадят същата оферта и за Неделев, чиито качества са ясни на всички, а и за разлика от Брандао няма да му трябва дълго време за аклиматизация. По този начин разградчани ще подобрят предложението на китайците от Шъдзяджуан.

Какво мисли младият футболист за трансфер в чужбина или в ЦСКА - четете тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички