Ботев Пловдив изпусна Маритимо, но и не допусна гол на "Лазур"


Ботев Пловдив изпусна Маритимо, но и не допусна гол на "Лазур"
Снимка: Официален сайт на Ботев (Пловдив)

7592 0

Ботев Пловдив не съумя да вземе предимство в първата среща срещу Маритимо от 3-ия квалификационен кръг на Лига Европа. Двете селекции завършиха при резултат 0:0 и оставиха интригата за реванша, който ще се изиграе следващата седмица.

Маритимо остана верен на своя стил и действа много добре в защита, неоставяйки никакви празни пространства за бързите играчи на пловдивския тим.

Ботев все пак имаше няколко шанса да се разпише, но Косоко, Вияна и Неделев пропуснаха. Важното е обаче, че Ботев не допусна гол, а това дава сериозни шансове на тима да се класира напред. Маритимо имаше само едно положение в мача и не показа защо е считан за фаворит в мача.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мередже сбърка още в 4' и топката достигна до Пиньо, който напредна в наказателното поле и стреля диагонално, но топката за щастие на домакините премина в аут.

"Канарчетата" обаче заиграха много по-добре от своя съперник след грешката и заредиха атака след атака пред португалската врата. Неделев и Виана имаха интересни включвания в наказателното поле, но завършващите им подавания не бяха от нужната класа. В първите 20 минути Косоко не се забелязваше по тежкия терен, пазен зорко от зоналната защита на Маритимо.

В 21' Цветомир Панов постави под напрежение защитата на Маритимо, след като отне в наказателното поле, напредна и опита да центрира, но все пак подаването му за Балтанов беше пресечено.

Извън ситуацията в 4' португалската селекция не показа особено добри действия в нападение. За сметка на това обаче, Маритимо действаше изключително съсредоточено в защитата, затваряше бързо коридорите за подавания на скорост и не позволяваше на Ботев да разгърне пълния си атакуващ потенциал.

До края на полувремето предимството продължи да е за Ботев, но възпитаниите на Николай Киров бъркаха пасовете в заключителната третина на терена. В добавеното време Неделев центрира остро от корнер, но Вияна не съумя да засече, а това беше всичко за първото полувреме.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Само 3 минути след началото на втората час Ботев (Плодвив) можеше да открие резултата - Косоко от дясното крило центрира отлично към Виана, който стреля опасно с глава, но топката опъна мрежата от външната страна - най-добрият шанс от началото на мача.

В 54' Тодор Неделев получи прекрасна възможност, след като Балтанов пусна за Виана, а той закачи топката, оставяйки я за Неделев. Той стреля по тревата и вратарят успя да отрази удара с по-слабия десен крак на плеймейкъра.

В 72' отново бившият играч на Майнц имаше шанс да се разпише, но прекият свободен удар, който изпълни, беше спасен от вратаря. В последните минути пък темпото в мача сериозно падна, като умората и в двата отбора даде своя отпечатък върху качеството на срещата.

8 минути преди края на срещата Неделев напусна терена с контузия, а на негово място влезе Тони Тасев.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

След като част от титулярите получиха почивка за двубоя срещу Славия (или влязоха в последния половин час на срещата), Ботев излиза с най-добрия възможен състав. Косоко, Виана, Стоянов и Неделев ще бъде квартетът в предни позиции, докато Балтанов и все по-добре представящият се Меледже ще градят атаките на своите.

Ботев (4-2-3-1): 99. Иван Чворович, 2. Цветомир Панов, 4. Виктор Генев, 70. Пламен Димов, 23. Йордан Минев, 14. Яя Меледже, 17. Лъчезар Балтанов, 8 Тодор Неделев, 25. Крум Стоянов, 20. Омар Косоко, 9. Фернандо Виана

Маритимо (4-3-3): 94. Чарлс, 3. Маурисио Антонио, 5. Зайнайдин Жуниор, 23. Бебето, 14. Луис Мартинс, 21. Жоао Гамбоа, 6. Ердем Шен, 11. Ебер Беса, 30. Пикети, 33. Рикардо Валенте, 9. Родриго Пиньо

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Пловдивчани нямат поражение до момента в Лига Европа, след като постигнаха 3 победи и 1 равенство. Българският тим се представя отлично в турнира и дори отстрани един от фаворитите за влизане в груповата фаза - Бейтар Йерусалим. В предишната си среща Тодор Неделев и компания бяха категорични, разбивайки израелската мултимилионна селекция с 4:0.

Следващото препятствие пред водения от Николай Кръстев тим е португалският Маритимо, който през миналия сезон завърши на 6-о място в първенството и се класира директно за третия квалификационен кръг. Отборът изигра 7 контроли, за да се подготви за ранния старт на сезона си, като спечели 3 от тях.

В днешния мач, а и като цяло в сблъсъка, фаворит е Маритимо, но Ботев има всички сили, за да спечели на "Лазур", подкрепян от многохилядната си публика.

Очаквайте стартовите състави на двата отбора към 19:30 часа!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички