Борисов обяви при какво условие държавата ще построи Колежа и посочи Лудогорец за пример


Борисов обяви при какво условие държавата ще построи Колежа и посочи Лудогорец за пример
Снимка: БГНЕС

2750 0

Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че средства за ремонт на стадиона на Ботев Пловдив ще бъдат отпуснати, но само ако общината отново влезе във владение на спортното съоръжение. Той уточни, че в момента се търси законен начин за прекратяване на концесията, за да може Общинския съвет да поиска официално помощ от държавата.

"Ще има държавни пари за стадион "Ботев", но само ако е общински. След като построим кръговото на Асеновградско шосе, затваряме Околвръстното на Пловдив с отсечката до Скобелева майка. Градът стана кукла през последните години. Общината трябва да надгражда над направеното и със собствени сили. Каквото съм казал, ще стане. Стадион "Христо Ботев" ще бъде построен, защото съм обещал.

Ще осигурим парите, но при едно условие - стадионът да е общински. Вече сме обсъдили това с кмета Здравко Димитров. За да се случи всичко, сегашната концесия трябва да бъде прекратена. Видя се, че собственикът на "Ботев" не можа да построи стадиона. Така е с бизнеса - ако хвърли 20 или 30 милиона, първи смята как ще си ги върне. Ясно е, че при сегашния интерес към футбола, това не може да стане от билетите", заяви Борисов пред "Марица".

А на запитване дали това ще предизвика реакции сред другите клубове: "А за реакциите - сигурен съм, че ще има хейт, но дано е по-малък. Аз лично смятам, че Пловдив има по-голяма нужда от нов мост над Марица и Околовръстно шосе, защото градът се разраства и се задъхва. Но съм такъв - когато съм обещал нещо, го правя. Не мога да се отмятам като другите и затова хората ми вярват. Знам, че ще има реакции и от другите клубове.Наскоро се срещнах с президента на Локомотив Пд Христо Крушарски. Там също ще помогнем".

"Лошото е, че футболът не се управлява ефективно и клубовете не могат да се издържат. Макар че Лудогорец показа как когато собственикът лично държи нещата под контрол и се интересува за какво се харчат парите му, клубът върви нагоре и се самоиздържа. Точно обратното е в Левски - през две-три години сменят собствениците, всеки сезон въртят по два отбора и пак не вървят. Футболът може да се издържа сам, но се иска работа. Преди години като младеж идвах в Пловдив за гостуванията на Левски и помня пълните стадиони. Входовете оставаха отворени до средата на първото полувреме, за да могат да влязат всички. Нямаше и едно свободно място. Ако се прави продукт, ако хората се върнат по стадионите, клубовете ще печеля", допълни още той. 

По-рано днес фенове на Ботев блокираха централен булевард в Пловдив, искат да започне строежа на „Колежа“ - ето повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички