8 души ще бъдат съдени за убийството на фена на Ботев Пловдив Тоско Бояджийски в Гърция


8 души ще бъдат съдени за убийството на фена на Ботев Пловдив Тоско Бояджийски в Гърция
Снимка: Bultras.com

1844 0

През януари 2020 година фенът на Ботев Пловдив Тоско Бояджийски бе убит от фенове на гръцкия ПАОК в Солун. Разследването на тежкото престъпление продължи повече от година, а сега 8 души ще отидат на съд за причиняване на смъртта на българина, съобщава "АНА-МПА".

С решение на първоинстанционния съдебен съвет в Солун ще бъде търсена отговорност от седем мъже и една жена. Сред тях са 27-годишната шофьорка на автомобила, убил сънародника ни и 49-годишният й приятел. 

Жената ще бъде съдена за убийство с вероятен умисъл, а приятелят й за съучастие в убийство и за преднамерено причиняване на телесна повреда. Той е смятан за основен организатор на нападението. Останалите 6 човека ще отговарят за умишлена тежка телесна повреда и съучастие в такава. 

Тоско Бояджийски бе пътувал до Солун със свои приятели, за да гледа мача Арис - ПАОК. В конкретния ден той е носил артикули на Арис, чиито фенове имат приятелски връзки с тези на Ботев Пловдив!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички