Звездите на Стоичков даряват вещи за благотворителен търг


Звездите на Стоичков даряват вещи за благотворителен търг

1152 0

Дузина легендарни футболисти, които идват за юбилея на Христо Стоичков, ще участват в благотворителен търг, пише "7 дни спорт". Той ще се проведе днес в центъра на София, часове преди началото на шоуто на Националния стадион. Мястото се пази в тайна.

Роберто Баджо, Паоло Малдини, Роналд Куман, Георге Хаджи, Иван Саморано и още куп звезди ще предоставят свои фланелки, обувки и други вещи за търга. Все още не е ясно дали Баджо ще се раздели с обувката, с която изпусна дузпа на финала в САЩ '94 и направи Бразилия световен шампион.

Христо Стоичков е приготвил голяма изненада за хората, решили да помогнат на децата в нужда. Той обаче до последно няма да каже какъв предмет ще предложи на търга. Освен от легендарната осмица, България ще бъде представена и от звездата в сноуборда Сани Жекова. Там ще бъде и Илиана Раева, президент на федерацията по художествена гимнастика. "

"Очакваме да съберем поне 10-15 хил. лв., но това е само прогнозна сума, защото ще бъдат предложени вещи на световни знаменитости, които ще предизвикат голям интерес. Всички пари ще отидат за нуждите на деца лишени от родителски грижи, но конкретните направления, за които ще бъдат похарчени, ще обявим на по-късен етап", заяви преди "7 дни спорт" общинският съветник Анатоли Илиев, който е председател на спортната федерация за деца, лишени от родителски грижи.

Илиев и федерацията са сред организаторите на благотворителното събитие. Все още се пазят в тайна имената на бизнесмените, които ще присъстват на търга. Те не са заявявали публично своето участие, за да не се изтълкува благотворителната инициатива като пиар акция. За всички присъстващи обаче ще има специални изненади, обещават организаторите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички