Здравният министър: Отложете Конгреса на БФС!


Здравният министър: Отложете Конгреса на БФС!
Снимка: bfunion.bg

1008 0

Временният президент на БФС Михаил Касабов е получил отговор от министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, че провеждането на конгреса на 11 декември е нецелесъобразно в сегашната ситуация с разпростанението на коронавируса.

Ето какво пише в писмото: "Във връзка с постъпило в Министерството на здравеопазването Ваше запитване с вх. № 62-00-95/3.11.2020 г. относно провеждане на Общо събрание (Конгрес) на Българския футболен съюз (БФС), Ви информираме, че предвид големия брой лица, пристигащи от цялата страна, които следва да вземат участие в мероприятието, категорично считаме за нецелесъобразно неговото присъствено провеждане.

В условията на утежнената епидемична обстановка в страната поради разпространението на COVID-19 препоръчваме отлагане на Конгреса, което е допустимо от действащото законодателство и Устава на БФС", цитирано от 24 часа. 

Конгресът трябваше да е на 11 декември, но изглежда, че ще трябва да се почака още.  Единствените официално обявени кандидати за президент са Христо Портоанов и Христо Христов. А очакваните да влязат в играта са Емил Костадинов, Петър Величков и Иво Ивков. Ако има извънреден конгрес, новият президент ще управлява само до февруари 2022-а, когато трябва е е редовният.

А на последното заседание на Изпълнителния комитет към БФС бяха взети важни решения за конгреса.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички