За трета поредна година: Ивелин Попов е Футболист номер 1 на България


За трета поредна година: Ивелин Попов е Футболист номер 1 на България
Снимка: БГНЕС

3524 0

Победителят в анкетата „Футболист на годината“ на България за 2017 година е Ивелин Попов. Играчът на Спартак (Москва) събра 228 от гласовете и така за трета поредна година е избран за най-добър играч. Капитанът на националния отбор стана шампион на Русия и спечели Суперкупата на Русия през изминалата година. 

Подгласникът на победителя, втори в избора на журналистите е нападателят на Берое Мартин Камбуров. През изминалата година той се изравни с легендата Наско Сираков на втората позиция за голмайстор на всички времена. Третият в класацията за най-добър футболист е звездата на Ботев Пд Тодор Неделев, който събра 48 точки от вота на журналистите.

За най-добър български треньор бе избран наставникът на Астана Станимир Стоилов. Първият приз за вечерта бе връчен на селекционера на националния ни тим до 19 години Ангел Стойков в специалната категория "Надежда за бъдещето". За втора поредна година се връчи и наградата "Лъвско сърце - Трифон Иванов", която се дава за проявено мъжество и характер, а статуетката получи голмайстора и нападател на Берое Мартин Камбуров.

За номер 1 в женския футбол за 2017 г. бе избрана Евдогия Попадинова. Футболистът на ЦСКА Кирил Десподов получи две награди - за най-проспериращ млад играч и за най-добър играч според феновете. Съотборникът ми при "червените" Фернандо Каранга бе избран за най-добър сред чужденците и най-добър нападател

ПРЕДИ ЦЕРЕМОНИЯТА

Обявяването на 57-мия футболист на годината ще бъде излъчено на живо в страницата Български национален отбор по футбол във Фейсбук.

Ще бъде награден и треньор №1 у нас, както и най-добрите футболисти в българското първенство за 2017 г. В традиционната анкета гласуваха 104-има спортни журналисти, представители на 48 медии. Отново ще бъде отличен и №1 на България в женския футбол.

За втора поредна година Българската асоциация на спортните журналисти ще присъди специалната награда „Лъвско сърце – Трифон Иванов“. Тя се присъжда за проявени мъжество и характер, за смелост и доблест, за безкомпромисност и пълно себераздаване в името на любимата игра и на България.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички