За първи път без премии в националния отбор за световните квалификации


За първи път без премии в националния отбор за световните квалификации
Снимка: БГНЕС

1296 0

Поредицата от слаби резултати на националите доведоха до нов прецедент в отношението към тях. За първи път преди старт на квалификационен цикъл ръководството на БФС въобще не възнамерява да уточнява с играчите евентуалните парични бонуси за успех в групата.

Една от причините е обидата в ръководството за срамното представяне на турнира „Кирин Къп" в Япония в началото на юни, а другата е, че обективната оценка на ситуацията показва, че България има нищожни шансове за успех по пътя към Русия 2018 в компанията на отбори като Франция, Холандия и Швеция.

Никой няма интерес да гледа националите срещу Люксембург

Със сигурност националите няма да вземат нищо повече от парите за повиквателни, които продължават да са около 1000 лева, дори да разгромят Люксембург на старта. Успехът срещу аутсайдера в тежката група, в която попаднахме, се определя като задължителен, колкото и това да се използва като оправдание, че вдига напрежението в отбора. Нещо повече, при различен резултат от трите точки в домакинството на 6 септември, може да се стигне дори до санкции, каквито вече е имало с орязване на повиквателните, информира "Мердиан мач".

След краха в Япония нова издънка, уронваща престижа на целия български футбол, няма как да не доведе до сериозни мерки от страна на БФС. От централата осигуряват оптимални условия за работа на избраниците на Ивайло Петев и е възможно да отделят средства от скромния бюджет за премии при успехи срещу Франция или Холандия. Решението ще вземе Борислав Михайлов след консултация с колегите си от Изпълкома. Той ще го съобщи на селекционера Ивайло Петев, с когото поддържа редовна връзка, а той ще го обяви пред отбора.

Ивелин Попов: Искаме да дадем заявка, че ще се борим сериозно в квалификациите 

Като отдавна отминали може да определим времената, в които президентът на БФС се срещаше с тарторите в представителния отбор и договаряше условията за премии при евентуално класиране на голям форум и за конкретни резултати в мачовете с отбори с по-висок рейтинг. В момента Михайлов комуникира само с хората от щаба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички