Във финала на ЛЕ срещу Селтик Моуриньо заръчал на Маниш: Не изпускай Петров от очи!


Във финала на ЛЕ срещу Селтик Моуриньо заръчал на Маниш: Не изпускай Петров от очи!

4305 0

Легендата на България, Селтик и Астън Вила Стилиян Петров разказа любопитен момент от своята кариера.

Петров бе запитан как успява да е на точното място във всеки един момент на терена, на което българинът отговори:

"Аз просто познавах добре своите съотборници. Много футболисти не разбират, че понякога именно простите неща те правят по-добър от останалите. Топката на терена е само една. Много често играчите не обръщат внимание на съперниците и съотборниците, съсредоточени единствено върху топката. И аз използвах това. Треньорът не се налагаше да ми казва нещо от рода на: "Когато нападателят тръгва напред, ти трябва да бягаш в зоната зад него". Аз си го знаех. Защитниците на съперника се съсредоточват над нападателя и топката, а аз мисля една крачка напред. Над това трябва да се работи", разказва Стилиян.

"Помня когато играхме във финала на Купата на УЕФА срещу Порто. Моуриньо говореше на момчетата си, че трябва да ме пазят, защото аз много добре използвам свободните пространства. Той гледа заедно с Маниш видеа от моята игра, обяснявайки му как да играе срещу мен. Ако трябва да съм честен, той напълно ме затвори в този мач. Всеки път, когато се опитвах да тичам зад гърба на съперника, той бе на мястото си, без значение какво правех, той беше крачка пред мен. Затвориха ме и аз не можах да направя нищо, за да се противопоставя. Но този мач ме направи по-силен. Ето такива малки детайли помагат да се съсредоточим върху не най-очевидните аспекти на играта ни", откровен е бившият халф.

Хънтър отбелязва, че това Моуриньо да те отличи от целия отбор означава много.

"Вероятно, но на финала на европейски турнир треньорът просто трябва да анализира всеки играч на съперника и на всеки да отдели нужното внимание", отговаря Стенли.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички