Витоша пак оцеля в баражите, Монтана ще трябва да почака поне още година за Първа лига


Витоша пак оцеля в баражите, Монтана ще трябва да почака поне още година за Първа лига
Снимка: Официален сайт на Берое

1411 0

Отборът на Витоша Бистрица ще играе в Първа лига и през новия сезон. Това стана ясно днес, след като софийският тим се наложи с категоричното 3:0 над Монтана, който и през новия сезон ще трябва да се задоволи с участие във Втора лига.

За втора поредна година "тигрите" спасиха сезона си с успех в баражите за оставане в елитната лига на България. През миналата година те се справиха с Локомотив София, а тази вечер направиха това срещу Монтана.

Григор Долапчиев даде аванс на Витоша в 52'. Нападателят на тима засече с атрактивен удар центриране на Стефан Христов, за да открие резултата. Голямата звезда на тима от Бистрица Емил Гъргоров се появи като резерва и реши сблъсъка с два гола в последните две минути на мача. Първо нападателят нацели страничната греда 7' преди края на срещата. В 90' Ивайло Василев направи непростима грешка, като увисна в наказателното поле и остави Бадема очи в очи с опразнената врата,а място за грешка нямаше. Само 120 секунди по-късно Стефан Христов пусна отличен пас за Гъргоров, който окончателно сложи точка на спора.

Вчера пък се игра и другия решителен бараж. Там Арда "разплака" Септември и го изхвърли от Първа лига, за да си гарантира участие сред най-добрите през новия сезон. Подробности - тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички