Вили Вуцов с първи думи от Габрово: Свикнал съм да вадя горещите кестени от огъня и не ме е страх


Вили Вуцов с първи думи от Габрово: Свикнал съм да вадя горещите кестени от огъня и не ме е страх
Снимка: fcyantra.bg

2623 0

Новият старши треньор на втородивизионния Янтра Габрово - Велислав Вуцов, говори надълго и нашироко за ситуацията в клуба, който е на 14-о място със само 30 точки в актива си (на 4 пред последния Витоша) и до края на сезон 2022/23 ще се бори за оцеляването си.

"Свикнал съм да вадя горещите кестени от огъня и не ме е страх. Да, не ми е приятно, че такава ми е съдбата, но ако бяха други обстоятелствата и добри резултатите, най-вероятно нямаше да ме поканят", заяви Вуцов в първото си интервю за официалния сайт на Янтра и след това обясни защо градът е по-специален за него:

"Аз на Габрово не гледам като на всеки друг град. На този стадион е обликът на баща ми, фамилията ми е от тук. Нямам право на ези-тура. Дошъл съм, за да свършим работа. Ситуацията е много трудна, отборът е в лошо игрово и точково състояние. Иска се първо да се спасим, по-нататък ще мислим за друго. Трябва да се стабилизира съставът игрово, а добрите игри трябва да носят и добри резултати".

55-годишният Вуцов разкри и какво най-бързо иска да промени в играта на Янтра: "Гледах последния мач на запис и не ми хареса играта определено, без да обвинявам никого. Гледах и срещите със Спартак и Етър. Искам отборът ми да има много по-голяма яснота и в двете фази - в атака и в защита, искам да има и много по-голяма агресия".

"Като говоря за агресия много хора си мислят, че ще се бием. Не, няма да се бием. Искам момчетата да играят много по-бързо, да са по-близко до съперника, по-бързо да пресират, да тръгват по-бързо с топката и да не ги е страх. Да няма страх е най-важното нещо. Аз съм го казал вече на момчетата и го повтарям навсякъде - ако бием, бият те, ако паднем - падам аз. Така че аз съм зад тях и те трябва да играят спокойно. Да имат самочувствието и спокойствието, защото аз съм убеден, че възможностите им са съвсем други. Просто трябва да се отпуснат малко, да забравят всичко лошо и да играят с най-голямото желание", призова бившият треньор на Левски, Славия и Ботев Пловдив, за когото предстои втори период начело Янтра. Първият беше в началото на треньорската му кариера, преди цели 21 години и тогава помогна помогна на тима да се пребори за влизане в "Б" група.

"Ако правим паралел, то миналият път, когато дойдох в Янтра, не познавах изобщо играчите. Сега съм доста по-запознат с момчетата. Има доста хора, които познавам, има и по-млади момчета, за което се радвам. Аз не се страхувам да работя с младите, напротив, това ми е етикет да работя с по-млади играчи", уточни Вили Вуцов, който ще направи повторния си дебют в Габрово срещу отбора, в който работи за последно в края на миналата година - Крумовград. Гостуването на третия във временното класиране във Втора лига е идната събота (29 април, 17:00 часа).

"Съдба, какво друго мога да кажа. Няма обаче сантименти във футбола. Вчера се забравя и има евентуално утре. Ама утре минава през днес. Отидох и мисля, че направих доста неща за Крумовград. Благодарен съм на всички хора там и няма нито един човек, с който да съм в лоши отношения или пък да имам лоши спомени. На нас ни трябват точки, на тях също им трябват точки. Излизаме, 90 минути сме тежки противници, след това се прегръщаме, целуваме и продължаваме напред. Друг път няма!", категоричен бе Вуцов, който завърши интервюто с думи към феновете на Янтра:

"Искам да ги накараме отново да се усмихнат. Да играем по-добре, те да подкрепят отбора, да вярват в отбора и да се вдигаме заедно нагоре. Те да помагат и ние съответно да ги направим по-добри, по усмихнати, по доволни. От нас зависи да ги накараме да си ходят след мач щастливи, а от тях - да дойдат и да ни подкрепят".

*Четете последните новини от българския футбол в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички