ВИДЕО: "Палачът" на Левски, който не получи шанс да го накаже с екипа на ЦСКА


ВИДЕО: "Палачът" на Левски, който не получи шанс да го накаже с екипа на ЦСКА
Снимка: Yulian Todorov/LAP.bg

8106 0

Името на Мартин Смоленски със сигурност е достигнало до максимален брой български запалянковци на футбола, след като бе в основата на поредния провал за Левски, този път в Благоевград срещу Пирин. 

"Сините" завършиха 1:1 с местния тим в двубой от 20-ия кръг на надпреварата, което означаваше, че те записаха 10-тия пореден двубой в надпреварата, който те не печелят през настоящата кампания. 

Големият момент за Смоленски

Именно и роденият през 2003 г. офанзивен футболист - Мартин Смоленски, отбеляза попадението за "орлетата", което освен, че дойде срещу един от големите български колоси, то той донесе и важна точка за Пирин в битката за оставането на "зелените" в Първа лига. 

Не може да не се подчертае, че попадението е дори повече от специално за атакуващия полузащитник, който освен, че е юноша на ЦСКА - той е още и негова собственост, тъй като бе пуснат под наем в Благоевград още през лятото. 

Ситуацията с атакуващия халф

Там той се развива под зоркия поглед на друга тясно свързана с ЦСКА фигура - Христо Янев, който пое "орлетата" след началото на настоящата кампания. 

Така Смоленски вече натрупа 15 двубоя в Първа лига с югозападния тим, в които се отчете с два гола и асистенция, като преди да вкара на Левски, го стори срещу Спартак Варна.

Историята на таланта до този момент

Смоленски е един от талантите на ЦСКА, който никога не е бил спиран да бъде следен от запалянковците на "червените", за които 19-годишният талант има само 13 официални двубоя, а междувременно е бил под наем още в представителните тимове на Литекс и Миньор Перник.

Впечатление прави, че всъщност офанзивният играч попада в групата на ЦСКА за "Вечно дерби" с Левски само веднъж и това е още при първата възможност, а именно при загубата на "червените" с 0:1 през пролетта на 2019 г. Тогава обаче той остава на резервната скамейка по време на целия двубой

След това той бива част от представителния тим на ЦСКА в четири дербита между "сини" и "червени", но наставниците на най-титулувания тим на България предпочитат да го остават извън групата за сметка на други играчи. Активът от тези срещи е две победи за ЦСКА и още толкова равенства. 

Смоленски и Пирин срещу Левски

Така стигаме и до първия му двубой срещу Левски - в петия кръг от настоящата надпревара, когато Смоленски влезе на полувремето, вместо Китан Василев, но появата му не успя да избегне поражение след гол на Роналдо насред "Герена". 

В Благоевград Смоленски остана на терена през 78 минути от двубоя и с негова помощ клубът му, който е напът да фалира, удължи кризата в Левски и даде нови надежди за феновете на ЦСКА, че той може да се върне по-силен на "Армията" след края на сезона. 

Вижте кога България ще се сбогува с Петър Жеков!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички