ВИДЕО: Брилянтна акция донесе победа за България в Скопие


ВИДЕО: Брилянтна акция донесе победа за България в Скопие

3004 0

Българският национален отбор по футбол постигна втора победа в контролните срещи преди Евро 2016, след като в Скопие стигна до победа с 2:0 над Македония.

Първото попадение в мача падна в 65', когато страхотна акция на българите завърши с подаване с пета на Ивелин Попов и гол с глава на Димитър Рангелов. Вторият гол бе дело на Александър Тонев в 87', и то само 3 минути след като се беше появил в игра.

Това е втора поредна победа за "лъвовете", след като в края на миналата седмица възпитаниците на Ивайло Петев стигнаха до 1:0 при визитата си на Португалия и Кристиано Роналдо.

Първото полувреме на двубоя мина почти изцяло в доминация на домакинската селекция. Едва към края на 45-те минути българският състав показа някаква идея в нападение, но двата отбора се оттеглиха на почивка при резултат 0:0.

В 10' Ибраими пое топката пред пеналта и стреля точно, като Митрев изпусна топката, но все пак успя да я овладее преди да премине голлинията.

В 24' Шиков беше най-близо до откриване на резултата, след като Пандев центрира отлично към него, но топката срещна гредата.

4 минути преди края на първата част Марселиньо изведе добре Рангелов, а нападателят от 8 метра стреля добре, но Димитревски успя да избие с крак. В ответната атака Пандев нахлу в наказателното поле, мина покрай Митрев, но от малък ъгъл не съумя да намери вратата.

В 46-ата минута България създаде най-чистото си положение, след като Марселиньо подхвана нова акция, давайки шанс на Ивайло Чочев да започне пробив по лявото крило. Последва пас към Рангелов, който пробва да изведе Ивелин Попов в пеналтерията. Пасът бе неточен, но рикошет изведе Попето очи в очи с Димитревски, но бившият капитан пробва да подава, вместо да стреля, с което опропасти отличната ситуация.

Македония отговори с две разбърквания в нашето наказателно поле, които доведоха до няколко блокирани удари, за да спестят усилия на Божидар Митрев българските защитници. Все по-често "лъвовете" започваха да се възползват от пространствата в половината на домакините, но завършващият пас в наказателното поле не бяха на ниво.

При многоходова акция в 65' Марселиньо мина няколко души по левия фланг и продължи атаката към другия фланг. Там беше Страхил Попов, който веднага центрира в наказателното поле. Ивелин Попов с пета по прекрасен начин намери Рангелов, който с глава забоде топката във вратата - 0:1.

След попадението македонците се постараха да създадат напрежение пред Божидар Митрев, но пък оставяха достатъчно пространства в собствената половина за бързите български контраатаки.

Четвърт час преди края на терена се появи Спас Делев, но дебютът на Тони Тасев, Янис Карабельов и Антон Недялков с националната фланелка се размина и този път. В 84-ата влезе и Александър Тонев.

Именно крилото на Фрозиноне реши срещата, след като в 84' се разписа за 2:0.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички