Венци Стефанов: Ние сме чисти, 3-4 отбора у нас уговарят мачове


Венци Стефанов: Ние сме чисти, 3-4 отбора у нас уговарят мачове

1786 0

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов се включи в разискването на една от болните теми на българския футбол - черното тото. Босът на "белите" заяви, че три-четири клуба от "А" и "Б" група редовно уреждат мачовете си.

"Няма основания да се разследват мачове на Славия. В отбора няма футболисти, които могат да се поддадат на подобно влияние", категоричен бе Стефанов пред ТВ7.

"И преди съм го казвал - трябва да се бръкне надълбоко. Защото не са футболистите главните виновници. Име едни, които с компютрите обикаляха по мачовете на юношите преди две години. Доколкото разбрах са били прикачени към някакви букмейкъри от Азия. Започват да корумпират децата още от съвсем ранна възраст. Мой треньор ми е казвал – първото полувреме играят на максимум, а през второто спират и чакат да им вкарат по пет-шест гола. По нареждане от някой отстрани", коментира футболният президент.

"За да разпитат собствениците – трябва да имат факти, да има нещо черно на бяло. Защото никой няма да си признае за черно тото. Българската полиция и футболният съюз не могат да разберат къде и какво е залагано и точно затова е нужна намесата на Интерпол и чужди служби", добави Стефанов.

Той има мнение как да се реши проблемът.

"Черно тото има по целия свят. Не само в България. Да не се слагаме на първо място. Лошото е, че закъсняхме малко. За да се удари по черното тото първо трябва да се ударят нелегалните букмейкъри. Те карат футболните хора да правят простотии", споделя Венци Стефанов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички