Венци Стефанов: Извършихме престъпление с Литекс, Ганчев има голяма вина


Венци Стефанов: Извършихме престъпление с Литекс, Ганчев има голяма вина

999 0

Президентът на Славия и член на Изпълкома на БФС Венцеслав Стефанов заяви, че не го е грижа за идеята за създаване на нова Суперлига, или Висша лига, с 12 или 14 отбора, която да замени сегашната А група. Иновацията бе споделена от президента на футболната централа Борислав Михайлов.

"Не ми пука. Това по-натам ще се коментира", обяви Стефанов пред вестник "Стандарт".

"Все още мисля за факта, че Литекс бе изваден официално от "А" група. Аз не съм им фен. Нито на тях, нито на Гриша Ганчев. Според мен и той има голяма вина за случилото се. Има си закони и наредби. Но най-вече ме е яд за тези 20-25 млади момчета - национали. Повечето от тях вероятно ще приключат с футбола. Затова смятам, че и ние извършихме престъпление, спрямо тях", обяви Стефанов.

"Не съм мислил дали да поканя някои от тези момчета. Ще видим", заяви още босът на "белите".

От Берое коментираха идеята така: "Не сме обсъждали какво ще правим. Трябва да видим първо какво ще се предложи. Много неща се променяха, но виждате къде сме".

Според информациите, новият проект е с цел да се върнат отново в елита, макар и с "уайлд кард" Литекс, Локо (Сф) и ЦСКА.

Като цяло, проектът "Висша лига", който готви БФС, може да се окаже пореден автогол за централата. Защото стоят въпросите - кой, как и по какви критерии ще участва в нея. От "Своге" обявиха, че са готови да подадат документи за нея, ако сметнат, че отговарят на изискванията, които ще бъдат издигнати.

"Имаме стадион, приличен бюджет. Ако трябва ще сложим и осветление", коментираха от клуба, който се подвизава в ОфГ София-Запад.

Според запознати подобни намерения имат и клубовете от Бургас.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички