Венци даде ултиматум на Славия срещу Берое


Венци даде ултиматум на Славия срещу Берое

1503 0

Славия ще гони задължителна победа при днешното си домакинство на Берое. Както е известно, "белите" паднаха от Локомотив (София) в предишния кръг, с което предизвикаха гнева на боса Венци Стефанов. Според "7 дни спорт" президентът на "белите" е поставил цел на треньора Милен Радуканов задължително да класира отбора в първата шестица. Причината за това е фактът, че немският концерн, който ще строи стадиона в "Овча купел", планира да отдели 2-3 милиона евро при класиране на Славия за европейските клубни турнири.

Заради евентуална мощна финансова инжекция през лятото "белите" направиха много солидна селекция и всички в клуба вярват, че през този сезон могат да играят водеща роля в първенството. Президентът на Славия Венцеслав Стефанов е предупредил треньорския щаб и футболистите, че издънка като тази срещу Локомотив (Сф) не трябва да бъдат повтарянеи занапред. Той е отсякъл, че още срещу Берое иска да види истинското лице на Славия, което отборът показа в първите три кръга.

Треньорът на "белите" Милен Радуканов няма да може да разчита единствено на контузения Карлос Фонсека. Португалецът има разкъсани мускулни влакна на лявото бедро след мача с Локомотив (Сф) и ще почива поне 3 седмици. Така на негово място срещу Берое се очаква да играе халфът Иван Вълчанов, който през миналия сезон бе един от най-добрите играчи в редиците на Любимец. Другата промяна, която Радуканов планира да направи в стартовия състав, е включването на бразилеца Диего в титулярния състав. Наставникът на "белите" ще заложи на схема 4-3-3. На върха на атаката ще действа Мишел Платини, а по крилата ще нападат Вълчанов и Да Силва.

Берое пък ще бъде подкрепян от 200 привърженици в днешния мач.

Около 150 човека тръгват организирано от Стара Загора за столицата, а останалите фенове са хора, живеещи в София.

Добрата новина за треньора Петър Хубчев е, че в тима му няма контузени и наказани футболисти и той ще може да избере оптималната си единадесеторка. Почти сигурно наставникът ще заложи на традиционната си схема 4-5-1. Сред титулярите се очакват няколко промени, след като на вратата след изтърпяно наказание се завръща Иван Караджов. Като титуляр по дясното крило ще започне Крис Гади, а отляво ще атакува Керкар. Хубчев ще се опита да изненада противника си, като остави на пейката звездата Жуниор Мапуку, а вместо него атаката на "заралии" ще бъде водена от Венцислав Христов.

В предишния кръг Славия падна с 0:1 при гостуването си на Локомотив (Сф). В същото време Берое победи у дома Левски с 2:1.

Вероятни състави:

Славия: Г. Петков, Панов, Везалов, Ристевски, Диего, Бургзорг, Генчев, Манзоро, Да Силва, Вълчанов, Платини

Берое: Караджов, Пенев, Иванов, Зафиров, Зехиров, Елиаш, Костадинов, Джоман, Керкар, Гади, Христов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички