В Казахстан размислиха: Стоичков е идеален за национален селекционер


В Казахстан размислиха: Стоичков е идеален за национален селекционер

1489 0

По-малко от месец, след като се възпротивиха горещо срещу евентуалното назначение на Христо Стоичков за национален селекционер, в Казахстан размислиха. От сайта sports.kz днес пуснаха материал, в който излизат с извода, че българската легенда е отличен вариант за нов треньор на футболния им отбор.

В материал, в който пишат, че отборите им до 17 и до 21 г. са поети от местни специалисти, казахите изтъкват, че за мъжкия национален тим нещата изглеждат различно.

"Съдейки по гласуването, тимът трябва да бъде поет от чуждестранен специалист. И това е напълно обосновано. Нашият селекционер трябва да има реален авторитет в световния футбол, но в Казахстан още няма такива специалисти. Подобна фигура обаче е Христо Стоичков, когото ни предлагат българските агенти. Този човек действително може да мотивира и да настрои нашите футболисти както трябва срещу всеки съперник", пишат от sports.kz, като добавят, че ако на Камата му помагат добре познаващите казахстанския футбол Мъри Стоилов и Димитър Димитров, то резултатите му могат да удивят всички.

От изданието посочват, че на Казахстан му е нужен пиар на международна сцена. Такъв е нужен и на ръководството на федерацията на страната.

"От тази гледна точка Стоичков изглежда отличен вариант за национален селекционер", завършва материалът.

Припомняме, че наскоро президентът на Футболната федерация на Казахстан Ерлан Кожагапанов отрече информациите, че голямата ни звезда преговаря за поста.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички