В ЦСКА негодуванието срещу държавата се увеличава: Жертва ли е ЦСКА 1948 на случващото се в България?


В ЦСКА негодуванието срещу държавата се увеличава: Жертва ли е ЦСКА 1948 на случващото се в България?
Снимка: Lap.bg

18614 0

Наставникът на баскетболния ЦСКА - Росен Барчовски, сподели негодуванието си от случващото се в българския спорт през последните седмици. Днес възпитаниците му отстъпиха като домакини от Черноморец със 79:84 точки и след това сподели мнението си. 

Барчовски продължи темата на Попов

Специалистът отправи иронично предложение към спортния министър Димитър Илиев и продължи мнението на Александър Попов, който в ролята си на треньор на волейболния ЦСКА, подчерта, че ще има сътресения по етажите на българския спорт. 

Те ще бъдат продиктувани от отношението на държавата към букмейкърските компании, които са основен спонсор на българските отбори през последните години. 

Коментарът на Барчовски

"Всички в спорта и около него знаят, че от години наред точно тези бетинг компании помагат и издържат спорта.

Най-лесно е да се ударят с тези увеличени налози от държавата. Но зад тях стоят стотици спортисти и отбори и това рефлектира върху българския спорт. Ако има мислене, ще се сети, че държавата взима едни милиони от тях, но от другата страна какво?!

Аз съм бил за кратко там, 30 милиона влизаха в спортното министерство, и тези, които добавяха към бюджета бяха бетинг компаниите. Нещата са зависими, трябва да се направи продукт. Който гледа Евролига, баскетбол, знае, че и Партизан, и Цървена звезда също се спонсорират от бетинг компании.

За да се създаде продукт, трябва да се направят условия от държавата. В цяла София има две зали, в които се играе. Трябва финансиране. 

Препоръчвам на министъра на спорта да излезе и да каже, че има приоритетни спортове. Да, има такива с успехи, но и социални такива, които в цял свят се занимават с тях милиони хора. Ще гърмят отбор след отбор, разочарования, и нищо няма да постигнем.

Смятам, че ще успеем да завършим лигата с 12 отбора, макар да ще е трудно", категоричен е националният селекцинер.

Ситуацията в ЦСКА 1948

Припомняме ви, че Цветомир Найденов винаги е бил финансовият благодетел на ЦСКА 1948, а през последните 2 години подсили финансово още волейболния и баскетболния клуб на "червените".

ЦСКА 1948 разпродаде част от звездите си

Той дори върна втория тим в професионалния спорт през миналия сезон и взе Барчовски за треньор от самото начало. Сега обаче ситуацията и в него не е оптимистична - двама американски напускат клуба, както и един от членовете на Управителния съвет Александър Чакмаков. 

Междувременно и футболният отбор, повдизаващ се в Бистрица, разпродаде част от звездите си през зимата и изглежда, че може да е настъпила финансова криза в отборите на букмейкърския бос. 

Още: В претъпката зала "Христо Ботев" в София: Марица Пловдив би ЦСКА и спечели деветата си Купа на България по волейбол

ЦСКА и Левски с различна съдба във волейбола: Уникални полуфинали за Купата на България

Историческа победа за ЦСКА! „Червените“ спряха серията на Марица Пловдив от 145 мача без загуба в родния волейбол

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички