УЕФА уби амбициите ни за домакинство на мачове от Евро 2020


УЕФА уби амбициите ни за домакинство на мачове от Евро 2020
Снимка: Getty Images/Guliver

10471 0

УЕФА откри сериозни пропуски в кандидатурата на България за домакинство на мачове от груповата фаза на Евро 2020. Това става ясно от публикувания на страницата на евроцентралата доклад. Както е известно, БФС подаде документи заради новия национален стадион, който ще се изгражда на мястото на стадиона на Славия. Заедно със заявлението на София, недостатъци са намерени и в тези на Будапеща и Йерусалим.

Като проблеми в българската кандидатура са посочени липса на официална подкрепа и гаранция от страна на градската управа на София, липсата на адекватно законодателство за организиране на работата на стюардите и за защита на правата при продажба на билети. Остри критики има към законовата обосновка на кандидатурата.

Заради само проектната фаза на стадиона е посочена липса на информация за важни аспекти относно сигурността и охраната на стадиона, техническата и информационната поддръжка, покриване на ВИП стандартите, както и местата за работа на медиите (пресцентър, миксзона, телевизионни студия и др.). Не са упоменати местата за получаване на първа медицинска помощ и позициите за хора с инвалидни колички.

Посочени са проблеми с транспортната инфраструктура, не само на града, но и на страната. В случая става въпрос за липса на връзка на метростанция между летището в София и стадиона, ограничен капацитет на летището за приемане на полети, слабо развити жп връзки със съседните страни. Говори се и за сериозен риск за нарушаване на търговски и рекламни права на основните спонсори на УЕФА и Евро 2010.

Както е известно, България е една от 19-те страни, които са се кандидатирали за домакинство на мачове от европейското първенство през 2020 г. Процедурата по определяне на домакините на срещите ще приключи на 19 септември, когато ще бъдат обявени 13-те града, които ще приемат мачове от турнира.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички