Юбилеят на Стоичков събира отново атомно дуо на Барселона


Юбилеят на Стоичков събира отново атомно дуо на Барселона

1879 0

Догодина публиката на стадион "Васил Левски“ ще има възможност отново да види в действие един от най-великите тандеми в историята на футбола – Стоичков-Ромарио. Удостоеният за „Най-добър футболист в света“ през 1994 г. и световен шампион от САЩ-94 Ромарио де Соуза Фария идва в България, за да се включи в историческата среща „50 години номер 80“ на 20 май по случай юбилея на Камата.

Наскоро носителят на „Златната топка“ Христо Стоичков попадна в класацията за най-великите тризъбци в историята именно с паметното си партньорство в ерата на "Дрийм тийма" на Барселона с Ромарио и Михаел Лаудруп.

Ромарио е един от най-резултатните нападатели в историята на футбола. За магьосника с топката, известен с прякора „О Байшиньо“ (Дребният), Христо Стоичков признава, че са като братя и че винаги е имал респект от него като играч. Един от най-щастливите моменти в живота на Камата е, когато Ромарио му благодари специално при получаване на наградата си като футболист номер 1 в света.

Легендарният бразилец е вкарал 1045 гола в кариерата си и заема пето място в неофициалната класация на най-великите стрелци. Феноменалното острие на националния отбор на Бразилия започва своята кариера в бразилския тим Вашко да Гама, след което играе за клубовете ПСВ Айндховен, Барселона, Фламенго, Валенсия, Флуминензе, Ал Сад, Маями, Аделаида Юнайтед.

Освен носител на световната титла с Бразилия през 1994 г., е сребърен медалист от Олимпийските игри в Сеул през 1988 г., победител в Копа Америка през 1989 и 1997 г. и е избран за най-добър футболист на Южна Америка (2000 г.). Ромарио е шампион на Холандия, Испания и Бразилия. Четири пъти е избиран за голмайстор на холандското първенство, три пъти в първенството на Бразилия, два пъти на турнира за купата на Холандия, два пъти е голмайстор в турнира за Купата на УЕФА, веднъж е голмайстор на Примера Дивисион. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички