Тони Здравков: Отборът ще си избере капитан


Тони Здравков: Отборът ще си избере капитан
Снимка: БГНЕС

1132 0

"Отборът ще реши кой да е капитан. Аз съм подготвил четири имена, които според мен са подходящи и момчетата ще изберат помежду си", заяви селекционерът на младежкия национален отбор до 21 г. Антони Здравков, предаде БГНЕС.

"В пълен състав сме. Единствено Кристиян Малинов е на лагер в мъжкия отбор. При положение, че не вземе участие в мача с Италия и той ще се присъедини към нас. Мелен Гамаков и Христофор Хубчев са наказани. Има още 2-3 момчета, на които разчитах, но те не играят в клубните си отбори", добави Здравков.

Той говори и за съперника в европейската квалификация. "Очаквам тежък мач срещу Уелс. Отборът им е доста атлетичен, играят, пресират, а домакинските им мачове са доста различни от тези, при които са гости. Направихме лагери през ноември и декември с цел оглед на футболистите. Надявам се с помощта на момчетата да намерим най-добрият начин да се противопоставим на съперника", каза още той.

"Смятам, че имаме добър колектив. По време на лагерите през ноември и декември играчите показаха прекрасно отношение помежду си и това е добре за националния тим на България. Много от отборите ще заложат на момчета набор 94. При нас преобладава набор 95. Не е минус, но ще има леко неравностойно положение. Тези момчета, които са тук, искат да покажат качествата си. Националният отбор за тях е една сцена, тъй като в клубните отбори много малко от играчите са титуляри. Още първият ден, в който приех поканата на БФС, казах, че няма да имаме оправдания. Всеки един футболист трябва да заслужи мястото си", добави Тони Здравков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички