Том: Виждам Локо (Сф) с Купата на България


Том: Виждам Локо (Сф) с Купата на България
Снимка: Иван Йочев

1720 0

Бразилският халф на Локо (София) Евертон Джилио-Том се включи в подготовката на тима в Сандански. Ключовият играч за "червено-черните" е оптимист за представянето на отбора този сезон. Въпреки редицата проблеми в клуба Том смята, че Локо има сили да постигне добри резултати до края на сезона.

Завърна се в България преди броени дни. Успя ли да си починеш?

- Ваканцията минава много бързо. В Бразилия един месец за мен е като миг. Видях се с роднини и приятели. Вече съм зареден за футбол.

Как върви подготовката на Локо(Сф)?

- Аз тренирам само от два дни. Говорих с другите футболисти и те са доволни от старта. В началото имаме повече физически занимания. Трябва да сме в кондиция за предетоящите тежки мачове.

Трети сте в класирането и продължавате напред за Купата на България. Ще успеете ли да направите нещо голямо?

- Това ни е целта, все пак. Тази година мисля, че имаме реални шансове. Трябва да продължаваме по същия начин. Колективът ни е много добър и третото място изглежда реално. Ако имаме малко късмет, ще стигнем и финал за Купата на България.

Често в „Надежда" има проблеми с парите и въпреки това се представяте добре?

- Последните месеци имаше напрежение със заплатите. Последните дни преди ваканцията президентът Николай Гигов плати всичко на всички. Това е голям плюс, тъй като е премахнат един психологически проблем, които ни тежеше. В съблекалнята се говореше само за пари, а сега може да се отпуснем и да играем футбол.

Подписа ли нов договор с железничарите?

- Още не съм. Имам договор до юли. Не сме преговаряли за нов договор. Чакам ръководството и треньорът да кажат дали имат желание да остана. От моя страна няма проблем. Имам желание да играя още няколко години в този отбор.

Смяташ ли, че можеш да вдигнеш трофей като играч на този клуб?

- По-скоро виждам Локо с Купата на България. За титлата сега сме далеч, защото ЦСКА и Лудогорец се откъснаха. За следващото първенство нищо не се знае. Във футбола нещата се променят много бързо, дано така да стане и с Локо.

Има ли интерес към теб от други клубове?

- Конкретна оферта няма. Има запитвания от израелски и турски отбори. Няма преговори или предложение засега. Ще видим какво ще стане в бъдеще.

В последните дни гръмна скандал около визата на Шехуди. Как се отразява това на отбора?

- Мисля, че не. Аз също имах проблеми с визата, но нещата се оправиха лесно. Преди да се върна в България, минах през Турция и за един ден всичко беше наред. Президентът каза, че с Ламжет всичко вече е наред.

Защо младите играчи в България все по-трудно се налагат в клубовете си?

- Трябва да получават повече шансове. Младите трябва да показват желание, че искат да играят. Когато имат качества и старание, няма как да пети пускат.

Подновявате първенството срещу ЦСКА, излизаш срещу твоя приятел Маркиньос. Какво очакваш от мача?

- Очаквам сериозен двубой с ЦСКА. И за двата клуба този мач е важен. Ако ги бием, си решаваме нещата за шестицата. Ще ни бъде по-лесно в оставащите два мача. Маркиньос ще го ритна един-два пъти (смее се), защото иначе ще ни затрудни.

През ваканция бе в Бразилия. Мислиш ли за завръщане в родината си?

- Ако ме бяхте питали това преди 2 години, щях да кажа да. Сега вече нямам такова желание. В Бразилия положението стана много лошо. Отборите се командват от мениджъри. Ако нямаш твой човек, трудно ще ти предложат договор. Предлагат шестмесечни договори, а след това те изоставят. Все пак, ако има добро предложение от моята родина, бих се върнал с удоволствие.

Премина ли истерията около фиаското на мондиала?

- Това няма как да се забрави с лека ръка. 7:1 от Германия бе тотален провал. Хората в Бразилия непрекъснато си говорят за това. Моите приятели ме питат как хората в Европа са приели това крушение на „селесао". Интересуват се дали има много шеги в тази насока.

Какво ще пожелаеш на феновете на Локо (Сф)?

- Да ни подкрепят както досега. Тази година ще бъдем по-силни. Имам предчувствие, че ни очаква нещо добро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички