Страховити фракции ни готвят кървава вендета в Загреб


Страховити фракции ни готвят кървава вендета в Загреб

4601 0

Нападението на родни ултраси над хърватски фенове снощи в Борисовата градина няма да остане ненаказано. В това са се зарекли двете най-страховите фракции в Хърватия - тази на Динамо (Лоши сини момчета) и Хайдук (Торсида). Те готвят кърваво отмъщение на родните запалянковци през октомври 2015 година, когато България гостува в Загреб в поредната евроквалификация. Двете агитки са готови да загърбят враждата помежду си, за да си върнат на българите, става ясно от публикациите по интернет форумите.

Враждата между запалянковците от България и Хърватия датира още от 2003 година, когато фенове на ЦСКА бяха атакувани от ултраси на Динамо преди мача в Загреб.

Както е известно, снощи хърватски фенове бяха нападнати от привърженици на ЦСКА в Борисовата градина, като след атаката част от тях са потърсили лекарска помощ. При набега на хърватите им бе отнето знамето "Винаги верни. Франкфурт", което се появи на трибуните на Националния стадион по време на тренировката на "шахматистите".

На мача довечера делегат на УЕФА ще следи специално за поведението на хърватската агитка. Често тя пее песента „Готови за родината“, която е забранена със закон от властите в Загреб, тъй като се асоциира с крайнодясното революционно движение Усташа от 30-те години на миналия век. Заради нейното изпълнение националът Йосип Шимунич отнесе санкция от 10 мача от ФИФА. Наказанието попречи на защитника на „Динамо“ да вземе участие в срещите на своята родина на Мондиал 2014.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички