Стоичков с гол и асистенция в дъждовния спектакъл "50 години №8"


Стоичков с гол и асистенция в дъждовния спектакъл "50 години №8"

2024 0

Христо Стоичков отбеляза 50-ия си юбилей с грандиозно шоу на стадион "Васил Левски", в което куп световни звезди дойдоха в София, за да отдадат чест на легендарния български носител на "Златната топка".

Отборът, съставен от приятели на Христо Стоичков от България, стигна до комфортна победа с 4:1 над "Звездите", в които личаха имената на играчи като Паоло Малдини, Карлос Валдерама, Папен, Каморанези и куп други световни величия.

Първото попадение, а и единствено през първата част, беше дело на Краисмир Балъков, който след брилянтна акция отбеляза след пас с пета на Емил Костадинов.

Вторият гол падна след отлична акция на Христо Стоичков, който изведе Димитър Бербатов на стрелкова позиция, а №10 на ПАОК беше точен за 2:0. Малко по-късно Митко и Мартин Петров напомниха за последните силни години на националния ни отбор, след като с марков пас Бербатов намери лявото крило, а Марто с мощен удар от воле направи 3:0.

В следващите минути се играеше изцяло за Стоичков, който пропусна 2-3 добри ситуации, а в заключителните 5 минути излезе извън терена, за да приветства феновете и да раздаде десетки топки, посветени на неговия юбилей.

В тези минути Льодовик Жули отбеляза почетното попадение за "Звездите", а в 67' се стигна до дузпа за нарушение срещу Мартин Петров. Стоичков бързо сложи край на обиколката си и се приготви за изпълнение. Той дори показа къде ще изпълни удара, а с помощта на гредата успя да отбележи - 4:1 и край на мача на стадион "Васил Левски".

Двубоят се изигра под проливен дъжд, който обаче не уплаши нито играчите, нито феновете, които изпълниха целия стадион, отдавайки невероятно уважение към единствения българин, печелил Шампионска лига, Златната топка, 4 поредни титли на Испания и десетки други отборни и индивидуални отличия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички