Стоичков пред "Gazzetta dello Sport": Ще играем със сърце срещу вас, внимавайте с Миланов и Попов!


Стоичков пред "Gazzetta dello Sport": Ще играем със сърце срещу вас, внимавайте с Миланов и Попов!
Снимка: elmundo.es

2101 0

Легендата на българския национален отбор Христо Стоичков сподели очакванията си от евроквалификацията между България и Италия на 28 март пред "Gazzetta dello Sport".

Камата даде интервюто си по телефона от Барселона, като говори на италиански, английски, испански, португалски и "неаполитански" и много се е смял.

"Поколението на Стоичков, Костадинов, Лечков, Янков и Балъков бяха очаровали света, дори ликвидираха Германия на САЩ'94. За да прекъснат устрема си в още по-хубав мач в полуфинала точно срещу Италия", отбелязват италианците.

"Защото Бог в онзи ден не беше българин", категоричен е Стоичков, посочвайки, че в този мач реферът не е отсъдил дузпа за "лъвовете".

Изданието отбелязва, че оттогава националният отбор на България само два пъти се е класирал на европейско първенство - през 1996 и 2004 г., когато отново Италия ни спря. И допълва, че София никога не е била земя, на която италианците лесно печелят - от 5 мача имат 3 загуби и 2 равенства - с Липи и Прандели.

"И в събота дори ще бъде тежко за вас. Имаме млад отбор и селекционер, който ще дебютира на този пост. Имаме огромно желание за битка и да покажем красиво лице на отбора, защото срещу Италия винаги са мачовете на живота за българските футболисти", предупреждава Ицо.

Защо след вашето поколение не можа да се появи друго такова на толкова високо ниво?

- Ако погледнем Италия, положението не е по-различно от нашето. Футболист като Роберто Баджо при вас също не се е родил от тогава. И заедно с него, цялата тази група от велики футболисти - от Дино Баджо и Албертини до Дзола и Конте. Да погледнем само колко успяха да спечелят "Златната топка" като Канаваро и Баджо и колко българи успяха да влязат в тази класация между първите 50. За съжаление, времената се промениха, вече има прекалено много чужденци в отборите и за младите таланти вече няма място в отборите.

В Италия имаме рекорд: едва 34% от футболистите са избираеми за националния отбор. Единствено в Англия процентът е по-лош...

- Обаче вие си имате Конте, който ви е голямото предимство. Спомням си го като футболист, беше страшно добър. Работеше като луд и играеше винаги и единствено само за отбора. Никога за себе си. И винаги неговите отлични изяви Италия записваше велики мачове.

Каква е новата България?

- Имаме отлични играчи. Най-добрите обаче са двамата ни халфове, които играят в Русия - Миланов и Попов. В националния отбор всички играят с огромно сърце за тази фланелка.

(Останалата част от интервюто може да бъде открита в самия вестник.)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички