Стоичков бесен - стар враг го прецаква за Македония


Стоичков бесен - стар враг го прецаква за Македония

1349 0

Джанфранко Дзола ще стане селекционер на Македония, тръбят медиите в западната ни съседка. Италианецът е постигнал договорка с местната федерация и така е прецакал Христо Стоичков и Любослав Пенев, които също бяха кандидати за поста.

Стоичков не можел да си намери място от яд, че иманно Дзола е предпочетен пред него, тъй като двамата враждуват открай време, твърди "Всеки ден". Двамата бяха съотборници в Парма в средата на 90-те години и не можеха да се понасят. на няколко пъти едва не стигнаха до бой. Камата и италианецът даже бяха сформирали групички и атмосферата в съблекалнята бе повече от отровна.

Години по-късно те продължават да не се харесват. Затова, като чул, че македонците са избрали Дзола, Стоичков изригнал: "Този ли? За нищо не става!"

Всъщност 48-годишният Дзола наистина няма успехи като треньор до момента. След като приключи активната си кариера, той пое Уест Хем, където изкара 2 години. След това не бе желан никъде и се принуди да работи с италианските национали под 16 години. Последва едногодишен престой в Уотфорд, който също няма с какво да бъде запомнен. В края на миналата година Дзола пое Каляри, но само 3 месеца по-късно бе уволнен, след като разочарова шефовете на сардинския клуб.

Ето че сега италианецът е изправен пред предизвикателството да води национален отбор за първи път в кариерата си. Задачата му обаче никак не е лесна, тъй като македонците са много зле. В квалификационната си група за Евро 2016 от 4 мача те имат само една победа и са на пето място от 6 отбора. "Изобщо няма да прокопсат с този некадърник", категоричен бил Стоичков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички