Стилиян Петров с усмивка преди "Мача на надеждата": Екипите на чужденците са размер М, а при нас L и XL, но това е нормално


Стилиян Петров с усмивка преди "Мача на надеждата": Екипите на чужденците са размер М, а при нас L и XL, но това е нормално
Снимка: БГНЕС

3119 0

Бившият български национал Стилиян Петров сподели какви са емоциите преди "Мача на надеждата", който ще е на 6-и септември на Националния стадион "Васил Левски".

В подготовка за големия мач

"От самото начало нашата ангажираност е много важна. Аз и моето семейство преминахме през всичко това. Знаем колко е трудно за хората и за тези около тях. Искаме да помогнем, да им дадем надежда, да покажем, че сме с тях и ги подкрепяме", каза Стенли пред bTV.

С нетърпение очаквам срещата. Готвим голямо шоу с много изненади и игри. Да, успях да обединя за каузата бивши футболисти на Левски и ЦСКА. Тук говорим за приятелство, уважение, респект. Нямам проблем с никой. Тренирам усърдно, както и всички останали.

"Всеки иска да се вложи и да бъде в оптимална форма. Екипите на чужденците са повечето размер М, а при нас L и XL, но това е съвсем нормално. Иванков дори сериозни се е захванал с йога", с усмивка разказа Петров.

Най-тежкият момент в кариерата му и ситуацията в българския футбол

"Изживях много тежки месеци. Приех много тежко новината, че няма да играя повече футбол. Имах мечта - да прославям България, да бъда добър човек и да дам много на футбола. Това ми беше отнето. Когато бях диагностициран с тежката болест, усетих истинската обич на феновете и хората от България", сподели Петров за тежката битка, която води преди години.

Системата е много закърняла. Това е най-лошото нещо. Процеси, начин на работа, внедрени хора, които само искат да задържат работното си място. Не гледат футбола. Това е кауза, за която ние продължаваме да се борим.

Виждате къде се намира българския футбол. Ще дадем шанс на децата, да видят идолите си. И да разберат, че все още има шанс нещата да се подобрят". Наскоро Стенли разкри как хората могат също да подкрепят кампанията му.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички