Спорна дузпа в продължението носи успех на Славия


Спорна дузпа в продължението носи успех на Славия

1068 0

Славия победи Монтана с 1:0 в мач от 18-ия кръг в "А" кръг. Голът вкара Антон Карачанаков от много спорна дузпа в продължението.

Първата опасност в двубоя създадоха домакините в 9-ата минута, когато пробив на Цветомир Панов завърши със силно центриране, успоредно на голлинията на гостите. Крилото на "белите" Ивайло Димитров обаче не успя да засече топката. Малко по-късно след изпълнение на корнер Йордан Тодоров се оказа последна преграда пред гола. Бившият национал изчисти топката пред голлинията след удар с глава на Димитров.

В 15-ата минута новият треньор на столичани Владимир Иванов бе принуден да направи смяна, след като левият бек Диего Фераресо напусна терена на носилка. На мястото на бразилеца влезе Мартин Дечев. Последваха много скучни минути. В 32-ата минута централният нападател на "белите" Матийо Мансе опита да разведри обстановката с нескопосана задна ножица от дъгата пред наказателното поле. Веднага след това Здравко Лазаров отговори с шут над вратата на Георги Петков.

В 58-ата минута халфът на гостите Иван Минчев пробва да изненада Георги, а веднага след това Петър Атанасов имаше възможност да застраши вратата на Христо Иванов, но стреля анемично покрай рамката. В 73-ата минута дойде ново раздвижване - първо Иво Димитров стреля отблизо, но стражът Иванов спаси, а след това Сергей Георгиев от Монтана би от добра позиция встрани от целта. В 79-ата минута Гошо Петков показа класа. Ветеранът и капитан на Славия спаси майсторски изстрел от фаул на Минчев. 

В продължението Антон Карачанаков финтира защитник на гостите и панда в наказателното поле. Видимо контакт между двамата нямаше. Наложи се един от асистентите на рефера Стефан Спасов да му помага при взимането на решението да посочи бялата точка. Карачанаков се нагърби с изпълнението и реализира дузпата, въпреки че Христо Иванов усети ъгъла и бе близо до това да спаси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички