Спартак (Варна) направи сериозна заявка за Първа лига след победа над Септември (София)


Спартак (Варна) направи сериозна заявка за Първа лига след победа над Септември (София)
Снимка: Lap.bg

808 0

Отборът на Спартак (Варна) направи сериозна заявка за завръщане в Първа лига. "Соколите" се наложиха с 2:0 като гости над Септември (София) в двубой от 27-ия кръг на Втора лига. Двата тима са основни кандидати за влизане в елита на българския футбол през този сезон.

Какво се случи в дербито?

Още в началните мигове на срещата гостите от морската столица имаше възможност, но Димитър Шейтанов спаси. Веднага след това обаче Ахмед Ахмедов даде аванс за варненци, след като засече топката с глава центриране на Виктор Митев.

След това домакините се втурнаха в търсене на бързо изравняване, но без успех. Въпреки това играчите на Спартак бяха по-активните и в 20-ата минута имаха нова възможност за гол. Тогава голмайсторът до този момент Ахмедов имаше шанс след страхотен удар, но доамкинския страж отрази.

Последваха нови шансове за Септември, но вратаря на гостите се справяше.

Така се стигна до 40-ата минута, когато "соколите" получиха дузпа. Ивей Ромееш беше съборен от Атанасов в наказателното поле и главния съдия посочи бялата точка въпреки бурните претенции на софиянци. Зад топката застана Румен Руменов, който реализира, давайки комфортна преднина за гостите преди почивката.

Второто полувреме започна с опасност пред вратата на Спартак, но опитът на Рамадан беше неточен и топката излетя над вратата. В ответната атака гостите можеха да стигнат до трети гол. Тогава Руменов заобиколи Шейтанов, стреля към опразнената врата, но капитанът на Септември Асен Георгиев изчисти кълбото точно пред голлинията.

След това темпото поспадна, а до края гостите имаха още някоя друга възможност за гол. Първо Александър Цветков с мощен шут затрудни стража на домакините, а след това Ангел Грънчов от близко разстояние пропусна.

В последната минута пък септемврийци останаха и без своя капитан Асен Георгиев заради втори жълт и съответно червен картон за нарушение в центъра срещу Георги Бабалиев.

Така Спартак (Варна) се изравни по точки със съперника, като вече и двата тима имат по 54, но заради по-добрите показатели в преките двубои „соколите“ се изкачиха на върха.

В следващия кръг септемврийци гостуват на Марица (Пловдив), а тима от морската столица приема Добруджа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички