Собственикът на Дунав: Плащам за последно заплати и се оттеглям от футбола


Собственикът на Дунав: Плащам за последно заплати и се оттеглям от футбола

11745 0

Собственикът на елитния гранд Дунав (Русе) - доктор Симеон Симеонов, обяви, че се оттегля от футбола. Симеонов заяви, че през следващата седмица за последно ще плати заплати във футболния клуб, след което ще се отдаде изцяло на лекарската професия. 

Причината за това негово решение е състоянието на българския футбол и това, че се чувства демотивиран от липсата на фенове по трибуните на мачовете. Симеонов не намира идеи и сили да продължи да развива русенския клуб.

"Когато не намирам повече идеи и сили да променя нещата, е логично да се оттегля. Не успях да направя нещата, които исках. Няма хора на стадиона, но това не е само в Русе. Българският фен е такъв - предпочита да седи вкъщи и да гледа мачовете по телевизията. Не го разбирам това, за мен е нормално, когато обичаш един отбор, да го подкрепяш във всеки удобен момент. Демотивиран съм", започна д-р Симеонов пред "Диема".
"Точна дата на своето оттегляне не мога да определя. Чисто финансово нашият клуб е окей - даже имаме и емблема! Мога да кажа, че нямаме задължения, не дължим и една стотинка. Истина е, че имаме подписан предварителен договор с ирански бизнесмени, но те де факто не са собственици Дунав все още. Има техни обещания, които трябва да бъдат изпълнени, за да станат собственици на клуба. Съмнявам се, че това нещо ще се случи, но, разбира се, храним надежда.", добави босът на Дунав.

"Когато не намирам повече идеи и сили да променя нещата, е логично да се оттегля. Не успях да направя нещата, които исках. Няма хора на стадиона, но това не е само в Русе. Българският фен е такъв - предпочита да седи вкъщи и да гледа мачовете по телевизията. Не го разбирам това, за мен е нормално, когато обичаш един отбор, да го подкрепяш във всеки удобен момент. Демотивиран съм", заяви Симеонов пред "Диема".

Той подчерта, че финансовото състояние на клуба е отлично и Дунав няма никакви задължения в това отношение. Има вероятност клубът да бъде закупен от бизнесмени от Иран: "Точна дата на своето оттегляне не мога да определя. Чисто финансово нашият клуб е окей. Даже имаме и емблема! Мога да кажа, че нямаме задължения, не дължим и една стотинка. Истина е, че имаме подписан предварителен договор с ирански бизнесмени, но те де факто не са собственици на Дунав все още. Има техни обещания, които трябва да бъдат изпълнени, за да станат собственици на клуба. Съмнявам се, че това нещо ще се случи, но, разбира се, храним надежда."

Симеонов добави, че не се чувства на място във футболните среди, като се оплака от трудната комуникация между клубовете, както и от това, че се получават малко пари от телевизионни права. Докторът заяви, че всички отбори в елитния футбол трябва "да се съобразяват с едно статукво".

"В България няма действащ закон за спорта, тук сумите, които се дават за спорт от тв права и от федерация са символични. Знаем добре, че на Запад не е така. Честно казано, възхищавам се на останалите отбори, които успяват да закърпят положението. Говорил съм вече с футболистите, те знаят за решението ми. Казал съм им, че ще бъда винаги до тях, но нека дойде друг, който да носи отговорността и да обира негативите. Нали казват, че от футбола се печели. Е, нека сега друг дойде да се напечели в Русе", завърши Симеонов.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички