След няколко съдийски грешки Славия се съвзе с успех над Дунав


След няколко съдийски грешки Славия се съвзе с успех над Дунав
Снимка: БГНЕС

1042 0

Славия най-накрая записа победа след серията от мачове, в които възпитаниците на Златомир Загорчич не успяха да стигнат до пълния актив от 3 точки. "Белите" стигнаха до 2:0 в мача си срещу Дунав на стадион "Васил Левски", но русенци имат право на сериозни претенции срещу главния рефер Валентин Железов.

В 61' той не отсъди 100%-ова дузпа за нарушение на Георги Петков в наказателното поле на Славия. Само минута по-късно такава беше отсъдена за "белите", но останаха сериозни съмнения за засада. Самият Петков през първото полувреме спаси своите, след като отрази опасен удар още в 10-ата минута, а след това отрази и удар на Васев от дузпа за игра с ръка на Андреа Христов. 11-метровият наказателен удар обаче можеше да се повтори, тъй като Петков беше излязъл на метър пред голлинията преди изпълнението на нападателя.

Иначе Славия нанесе двойния си удар през второто полувреме. Пръв точен беше Галин Иванов, който стреля безпощадно от отсъдената в 62' дузпа за Славия. Малко след попадението пък Славчо Шоколаров вкара гол от 30 метра, решавайки всичко в срещата на стадион "Васил Левски" - 2:0 в полза на столичани.

Славия вече има 7 точки, а съперникът им остава с досегашния си актив в долната половина на таблицата - 3, след успех над Ботев Враца във 2-ия кръг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички