След инфарктна драма и дузпи Славия изхвърли Монтана от Купата на България


След инфарктна драма и дузпи Славия изхвърли Монтана от Купата на България
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

978 0

След продължения и дузпи столичният Славия успя да отстрани Монтана на 1/8-финалите за Купата на България. "Белите" изоставаха в резултата до 90а-ата минута, но капитанът Радослав Кирилов успя да изравни и да вкара мача в продължения. При дузпите централният бранител на Монтана Стефан Цонков пропусна, а Славия продължи напред към 1/4-финалите.

В средата на първата част Монтана излезе напред в резултата, след като се възползва от първата си голова възможност в мача. Михаил Александров сбърка подаване, а Адам Бужама се възползва, за да си осигури пространство за стрелба и да нанесе прецизен удар с левия крак.

В следващите минути на мача Славия срещна сериозни затруднения да пробие отбраната на Монтана, а в края на двубоя "белите" използваха повече статични положения, за да търсят изравнителното попадение. В продължението на редовните 90 минути домакините все пак стигнаха до изравнителен гол, след като капитанът Радослав Кирилов вкара.

По този начин двубоят влезе в продължения, в които обаче и двата отбора играеха предпазливо и не предприемаха излишни рискове. Така закономерно се стигна до дузпи. При тях футболистите на двата отбора не показаха колебания до четвъртото изпълнение, когато централният бранител на Монтана Стефан Цонков не уцели вратата, а Калоян Кръстев вкара петата дузпа за Славия и затвори мача.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички