Славия в Сплит с тактиката от финала срещу Левски


Славия в Сплит с тактиката от финала срещу Левски
Снимка: БГНЕС

1170 0

Тази вечер Славия излиза срещу Хайдук в първи двубой от втория квалификационен кръг на Лига Европа. "Белите" понатрупаха самочувствие, след като в предишната фаза елиминираха финландския Илвес Тампере. Сториха го с добра и умна игра, благодарение на която стигнаха до две победи. Сега летвата е вдигната. В Сплит ще бъде много по-трудно, отколкото в Хелзинки.

Домакините в подготовката спечелиха 6 от 7-те си спаринга, включително с 3:0 срещу Верея, и направиха само едно равенство - 1:1 срещу Рудар. В тези двубои възпитаниците на Желко Копич показаха атрактивна и резултатна игра. През миналия сезон Хайдук елиминира Левски в същата фаза на Лига Европа.

Както срещу Левски за Купата, така и срещу Хайдук, Славия ще заложи на подчертано дефанзивна тактика и ще се опита да удари след контри или от статични положения. Думите на Златомир Загор-чич при заминаването за Сплит го потвърждават. "Целта е да запазим вратата си суха, за да имаме някакви шансове на реванша", подчерта треньорът. Плюс за Славия е, че вече има четири официални мача зад гърба си, докато Хайдук все още не е играл в такъв и със сигурност при хърватите ще има предстартова треска, още повече че феновете им очакват доста от тях.

До последно под въпрос за сблъсъка ще е капитанът на Славия Георги Петков. Ветеранът показа колко е ценен при визитата на Илвес. Ако той не бъде готов, под рамката ще застане Антонис Стергиакис. С проблеми преди двубоя бяха Милен Гамаков и Момчил Цветанов, пише "Тема спорт". Очакванията са те да стиснат зъби и да се появят в стартовата единайсеторка. Загорчич се колебае къде да постави Галин Иванов. Ако го пусне в ролята на плеймейкър, Йомов ще играе по дясното крило. В случай че Иванов е на фланга, място в състава ще се отвори за Шоколаров.

Треньорът на Хайдук Желко Копич няма проблеми по окомплектоването на състава. Той остави извън групата за мачовете с белите голмайстора от миналия сезон Футач. В негово отсъствие най-вероятно в предни позиции ще са Тудор и Ивановски. На вратата ще е Йосип Посавеч. Реваншът на "Васил Левски" е след седмица - на 2 август от 19:00 часа. Победителят от сблъсъка между Хайдук и Славия ще срещне в третия квалификационен кръг на Лига Европа Рудар или Стяуа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички