Славия спря Арда за топ 3 в Първа лига


Славия спря Арда за топ 3 в Първа лига
Снимка: LAP.BG

847 0

Отборът на Славия постигна много ценен успех в битката за оцеляване в Първа лига, след като победи Арда Кърджали с 3:2 у дома в мач от 19-ия кръг на първенството. В Овча Купел домакините на два пъти изоставаха в резултата, но в крайна сметка успяха да стигнат до обрат и да се измъкнат от зоната на изпадащите.

Гостите от Кърджали започнаха по-активно срещата и поведоха в резултата в 15-та минута, когато Тонислав Йорданов се възползва от неубедителната игра на защитата на "белите" и прати топката във вратата на Светослав Вуцов след подаване на Александър Георгиев. Славия изравни само минута по-късно, когато Питър Макрилос вкара с изстрел от воле от границата на наказателното поле след слабо изчистване на топката от страна на Иван Караджов. Малко преди почивката играчите на Николай Киров отново поведоха след гол на Румен Руменов с глава, дошъл след нова асистенция на Георгиев.

Десет минути след началото на втората част "белите" изравниха след добра игра в наказателното поле и силен удар Георги Вълчев. В 72-та минута Макрилос вкара победното попадение за домакините след отлична асистенция на Дарко Тасевски.

Това беше първи обрат за "белите" през сезона, след като до момента отборът имаше 7 поражения, когато губи в резултата до почивката, и само в един случай достигна до равенство при губещ резултат след първите 45 минути.

По този начин тимът на Александър Тарханов записа първи успех през новата година и се изкачи до 11-то място в класирането с 16 точки, една повече от Ботев Враца и Ботев Пловдив. Арда остава на пета позиция в подреждането с актив от 35 точки след първата си загуба от 12 мача насам.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички