Славия с исторически мач в Първа лига


Славия с исторически мач в Първа лига
Снимка: Getty Images/Gulliver

799 0

Славия гостува днес на Берое в двубой за историята. В 15:15 часа белите ще станат едва третият клуб в елита у нас с 1900 мача в него.

Повече срещи в бившата А група и Първа лига имат само Левски (1995) и ЦСКА (1963). Столичани са амбицирани да ознаменуват юбилейния си мач с нови три точки и да продължат изкачването си към Топ 6. Славия има да си връща на съперника за тежката загуба в началото на кампанията - 1:4 на стадиона в "Овча купел". В предишния кръг пък белите надделяха със същия резултат над Септември София. Липсата на постоянство обаче е основният проблем, с който Златомир Загорчич се бори от началото на сезона.

Само веднъж от началото на кампанията столичани записаха две поредни победи 8 елита - над Локомотив Пловдив и Витоша Бистрица през септември. Старши треньорът Златомир Загорчич взе в групата 19 футболисти, като един ще отпадне преди срещата. Най-вероятно това ще е Сюлейман Траоре. 21-годишният малиец все още не е дебютирал, тъй като имаше проблеми с документите. 

Междувременно нападателят Мартин Камбуров е все по-близо до заветната си цел - второто място във вечната голмайсторска листа на елита. Донасяйки победата над Пирин Благоевград с 1:0 в миналия кръг, той се изравни на третото място с Динко Дерменджиев с по 194 гола. Вторият - Наско Сираков, има 196. Както се и очакваше, Камбуров и Берое показаха, че ще си бъдат полезни взаимно. Нападателят да гони рекордите, а заралии да преследват максимално предно класиране. Камбуров влезе в серия от 3 поредни срещи, в които неизменно се разписва, като с тях Берое взе 7 от възможните 9 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички