Шефът на Марек: Няма да свалим гащи пред ЦСКА


Шефът на Марек: Няма да свалим гащи пред ЦСКА

1504 0

Марек няма да "сваля гащите" при гостуването си на ЦСКА в мач от шестия кръг на шампионата, закани се босът на дупничани Сашо Паргов. Двата тима играят днес от 20,00 часа на стадион "Българска армия".

Подготовката на Марек се провежда в комплекс "Царско село" край София.

"Изобщо не се притесняваме, че гостуваме на ЦСКА, заяви смело Паргов пред "България Днес. - Ние отиваме да си играем нашата игра. За нас е важно да израстваме като отбор, като организация на терена от мач на мач. Големи цели не сме си поставяли за този сезон, важното е да останем в "А" група. И предишни години сме играли с ЦСКА, с Левски и тогава не сме навеждали глава".

Самият Паргов е играл с екипа на Марек, а има и купа на страната, спечелена през 1978 година именно срещу "червените". Тогава дупничани побеждават с 1:0 с гол на Севдин в 30-ата минута. В средата на 70-те години на миналия век "армейците" на два пъти губят от този съперник като домакин, а през 2006 г. се опари и треньорът Миодраг Йешич, за когото след 1:1 дните в Борисовата градина бяха преброени.

"Мачовете срещу ЦСКА винаги са били интересни, защото те са добър отбор и е важно футболистите да се докажат именно срещу тях и Левски. На "Армията" и навремето, а и сега са играли винаги много добри състезатели. Времената са различни, някога ги събираха от цяла България, а сега на практика от цял свят, но пак са добри. Разбира се, никога няма да забравя финала през 1978 г., когато Севдин, лека му пръст, в 30-ата минута им вкара уникален гол, с който спечелихме и мача, и трофея. Това, което съм казал на футболистите ни, е, че този мач се печели с раздаване докрай на терена. Това е оръжието на победата не само срещу ЦСКА и големите отбори, но и във всички мачове", казва Паргов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички