Шефът на Локо (Сф): Футболистите ни играят без пари


Шефът на Локо (Сф): Футболистите ни играят без пари

1503 0

Шефът на Локо (София) Иван Василев разкри какво се случва в клуба и къде вижда отбора след няколко години в интервю за "България Днес".

Г-н Василев, без много шум и големи претенции Локо върви по болезнения път от "А" окръжна група към професионалния футбол. Какво е усещането да ръководите клуб, отстранявал Монако и Динамо (Киев) в евротурнирите, който сега рита срещу селски отбори от България?

- Локомотив (София) трябваше да тръгне начисто дори с цената да започнем от "А" окръжна. Това беше единственото правилно решение. не е приятно отбор като Локо да играе по селата. Нашето дружество е ново, но носи традицията на славния железничарски клуб. Имаме персонал от над 20 човека, които получават заплати. Това е една фирма, която трябва да се ръководи по най-правилния начин.

Дори и в "А" окръжна не може да се участва без пари. Какъв е бюджетът на клуба?

- До края на сезона около 250 000 лв. Това са пари за заплати на служители, съдийски такси, ток, вода, отопление... Освен това правим терен за школата, изграждаме помпена станция, ремонтираме съблекалните... Имаме много работа, защото нищо не беше пипано с години. На мен такава ми е орисията. Все почвам да градя нещата отначало.

Футболистите получават ли заплати?

- Не, те са аматьори. Нищо не получават като заплащане, но сме им осигурилои условия като за футболисти от "А" група. Работи се професионално. Тони Велков е много добър треньор. Подсигурена е нужната екипировка. За играчите това е шанс да се докажат и след това да продължат напред към професионалния футбол. Такова е нашето разписание.

Как ви посрещат вашите съперници? Сигурно не са си мечтали да играят срещу Локомотив (София)?

- Всички отбори имат респект към Локомотив. В Иваняне беше дошъл целият квартал - майки, баби, дядовци - всички! Получи се истински празник. Уважението си го има - това е Локомотив.

Със сигурност от чистилището на "А" окръжна ще ви останат интересни спомени и поуки. Коя е най-интересната случка от и извън терена през този сезон?

- Хората играят и ходят на мачовете от любов към спорта. Някои от футболистите са с доста излишни килограми и определено не са в перфектна форма. Но това не им пречи на ентусиазма и носи своя чар. Момчетата играят от сърце и душа. Настроението винаги е чудесно. Без значение колко могат и колко са подготвени. Забавляват се.

Поддържате ли връзка с последните шефове на Локо Петър Касев или Николай Гигов?

- Не. Николай ми се обади, когато поех клуба да ме поздрави. Пожела ми успех. Благодари ми, че съм се наел да поема Локо и не съм оставил отбора на произвола на съдбата. Каквото е било - било. Сега трябва да вървим напред.

Кой помага най-много на клуба в момента?

- Помагат ми ветерани на Локо, а с директора Бойчо Величков летим по задачи... Трудно е, но щом сме се захванали, трябва да извървим пътя докрай.

Къде виждате Локо след 5 години?

- Надявам се след три години да сме в "А" група. Дай Боже, да намеря съмишленици, с които да направим един добър и стегнат клуб. Много държа на школата. Там цареше пълна разруха, но се опитваме да я изградим отново. Преговарям с много сериозна фирма, която да стане спонсор на ДЮШ. Ако това се случи - половината работа е свършена.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички