Септември сложи край на ужасяваща серия и има надежда за спасение след успех над Пирин


Септември сложи край на ужасяваща серия и има надежда за спасение след успех над Пирин
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3040 0

Септември (София) победи с 2:0 Пирин (Благоевград) в мач от 32-ия кръг на Първа лига. Валентин Йосков откри резултат в 60', а в добавеното време Атанас Кабаков вкара за 2:0.

Срещата бе много важна и за двата тима, тъй като се борят за оцеляването си в българския елите. Септември се нуждаеше  от задължителна победа, за да запази шансовете си за оцеляване в елита. Разликата между столичани и "орлетата" вече само 2 точки.

Софийският тим беше в ужасяваща серия от 8 загуби, като последната им победа бе на 10 март срещу Ботев Пловдив. До края на сезона има още срещи срещу отборите на Хебър, Спартак Варна и Ботев Враца.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в началото на срещата имаше тежък сблъсък между Йоан Гаврилов и вратаря на Пирин Максим Ковальов. Инцидентът се случи при центриране във вратарското поле на "орлетата". Медицинските щабове се намесиха незабавно и до по-сериозни наранявания не се стигна.

В 9' Мартин Петков направи добро извеждащо подаване към Йосков, но ударът бе отразен от Коваляьов и пратен в корнер. Малко след това бе отразен удар и на Симеон Александров.

Септември бе по-активният отбор и в 20' имаха нов шанс пред себе си. Станоев стреля от пряк свободен удар, но отново стражът на "орлетата спаси". В средата на първата част дойде и първият шанс за Пирин. Семенив стреля от границата на наказателното поле, но топката мина покрай лявата греда.

Малко преди почивката Йосков подаде топката към Гаврилов, който стреля, но Ковальов отново спаси вратата си. В ответната атака Кондраков получи зад защитата на домакините и шутира, но Шейтанов спаси. А и имаше засада.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

През втората част натискът на домакините даде резултат.  В 60' Мартин Петков центрира от аутлинията към първа греда, където бе сам беше Валентин Йосков. Той от близко разстояние преодоля Ковальов за 1:0. Малко след това Пирин можеше да изравни, но Милич изчисти от голлинията удар на Семенив.

В 67' Симеон Александров центрира, а Пешов засече, но не успя да затрудни Ковальов. В 75' домакините нанесоха втори удар, но ВАР отне радостта на Септември. Кондраков стреля от границата на наказателното поле, като Шейтанов изби в корнер. След неговото изпълнение имаше претенции за дузпа от Пирин, но не бяха уважени.

В последвалата контраатака на Септември Кабаков излезе сам срещу вратаря, но подаде към Симеон Александров. Той не пропусна на празната врата, но заради засада ВАР отмени гола.  Малко след това Вячеслав Велев имаше шанс да стреля с глава след центриране отдясно, но Шейтанов спаси.

В добавеното време Кабов вкара красиво попадение от границата на наказателното поле. Първоначално голът не бе признат, но след намесата на ВАР резултатът се оформи на крайното 2:0.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Септември: 21. Димитър Шейтанов, 14. Мартин Стоянов, 24. Стефан Милич, 5. Асен Георгиев, 16. Кристиян Пешов, 20. Красимир Станоев, 23. Йоан Гаврилов, 25. Себастиан Якубяк, 17. Симеон Александров, 3. Мартин Петков, 9. Валентин Йосков

Пирин: 12. Максим Ковальов, 38. Александър Дюлгеров, 11. Андрей Йорданов, 73. Венцислав Бенгюзов, 19. Вячеслав Велев, 14. Даниил Кондраков, 23. Димитър Тонев, 8. Дмитро Семенив, 26. Иван Тасев, 18. Мартин Смоленски, 72. Раян Сенхаджи

ПРЕДИ МАЧА

Пирин към момента е над oпасната с 27 точки. При успех отборът на Христо Янев ще направи решителна стъпка към спасението. Благоевградчани спечелиха последната си среща с 2:1 срещу Хебър, но Чебраил Макрецкис пострада след тежък сблъсък със Стилиян Тисовски.

Макрецкис успя да доиграе двубоя, но след мача състоянието му притесни лагера на "орлетата".Септември пък е на седем поредни загуби и нещата изглеждат пагубни. В последната си среща столичани загубиха с 0:2 от Берое.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички