Селтик и Мерсин спъват националния отбор, другите отстъпиха


Селтик и Мерсин спъват националния отбор, другите отстъпиха

1397 0

Шотландският Селтик и турският Мерсин са клубовете, които отказаха да пуснат българските национали в своя състав за предстоящата контрола срещу Румъния на 7 февруари в Анталия. Както е известно, в Селтик играе крилото Александър Тонев, а в Мерсин - вратарят Николай Михайлов.

За разлика от тях, повечето клубове с български национали са дали зелена светлина на своите играчи, информира "Дарик". Така руският Кубан пусна Ивелин Попов, а Амкар (Перм) - Петър Занев, за приятелската среща.

Спортинг (Лисабон) също е решил да не спъва националния ни отбор, освобождавайки Симеон Славчев. От Ливорно са разрешили на нападателя Андрей Гълъбинов да пътува до Турция. За последните двама става дума за сериозна отстъпка от страна на клубовете, тъй като първенствата им са в разгара си.

От "А" група също не са спрели своите национали. Изключение прави Лудогорец, като настоящия треньор на шампионите Георги Дерменджиев преговаря с бившия, понастоящем национален селекционер - Ивайло Петев. Шампионите обявиха, че ще пуснат половината от повиканите трима национали.

Очаква се в близките дни да има няколко нови повиквателни за български футболисти, които да се присъединят към отбора за мача срещу Румъния.

Важно е да се уточни, че датата за контролата с Румъния не е официална и никой клуб не е длъжен да пуска своя играч.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички